Четенето на хартия е по-бързо, отколкото на iPad

Четенето на електронна книга на новия ви iPad или на четеца на електронни книги Kindle 2 ще ви отнеме повече време, отколкото, ако четете на хартия, сочи ново изследване, цитирано от PCWorld.
Д-р Джейкъб Нилсън от Nielsen Norman Group сравнил времето за четене при 24 души, използващи Kindle 2, iPad, персонален компютър и обикновена печатна книга. Проучването установило, че четенето на електронен таблет е до 10,7% по-бавно в сравнение с четенето на хартиен носител. Въпреки това Нилсън установил, че читателите предпочитали електронните устройства в сравнение с истинските книги. Най-малко предпочитаното устройство за четене на книги е екранът на персоналния компютър. Участниците в изследването прочели един и същ кратък разказ 6,2% по-бавно на iPad в сравнение с хартиената версия, и 10,7% по-бавно, когато използвали Kindle 2. Според Нилсън разликата в скоростта на четене при двете електронни устройства е незначителна.
Независимо от това, колко бързо хората четат обаче, електронните четци стават все по-популярни. Приходите от продажбата на електронни книги за миналата година са 313 млн. долара, което е със 176,6% повече в сравнение с 2008 г. През тази година продажбите вече са нараснали с 217,3% в сравнение с 2009 г.

Станете почитател на Класа