Експерти казват, че посещение на екипаж на Венера трябва да се случи преди мисията на Марс

Експерти казват, че посещение на екипаж на Венера трябва да се случи преди мисията на Марс
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    28.09.2022
  • Сподели:

Някои учени призовават за мисия с екипаж до Венера по пътя към Марс. Венера е ценна цел за изследвания въпреки враждебната й повърхностна среда, казва Ноам Изенберг.

В доклад Изенберг описва Венера като „безкрайна страна на чудесата с примамливи и мистериозни гледки“. Някои учени дават аргументи за изпращане на мисия с екипаж, която да изследва Венера по пътя към Марс.

The Guardian съобщава за ново предложение от учения Ноам Изенберг, изследовател в лабораторията по приложна физика на университета Джон Хопкинс. Говорейки на Международния конгрес по астронавтика в Париж, Изенберг се застъпва за изследване на Венера, планета, която е много по-близо до Земята от Марс.

 

 

„Венера получава лоша репутация, защото има толкова трудна повърхностна среда“, казва Изенберг, според The ​​Guardian. „Сегашната парадигма на НАСА е от Луната до Марс. Опитваме се да обосновем Венера като допълнителна цел по този път“, добавя Изенберг цитиран от изданието.

Според НАСА, Венера е известна като близнак на Земята поради сходния си размер и структура. Въпреки това, тя е до голяма степен негостоприемна за човешки живот, като се има предвид температурата на повърхността от над 480 градуса по Целзий.

Изенберг се аргументира за прелитането на Венера в няколко доклада. През 2020 г. той предложи облитането на Венера с екипаж по пътя към Марс по същество да бъде „две планети на цената на една плюс“ възможност за космически изследвания. В документ от 2022 г. до Института за космически изследвания Кек към Калифорнийския технологичен институт, Изенберг и неговите съавтори – Малори Лефланд и Александър Макдоналд – отново настояха за повече усилия за изучаване на Венера.

„Венера е „Венера Инкогнито“, огромен, почти напълно неизследван свят с голямо разнообразие, мистерия и красота, с площ от неизвестни земи, няколко пъти по-голяма от земната площ“, пишат те в доклада. Авторите също така твърдят, че Венера е „най-подобният и свързан със Земята свят, който някога ще можем да изследваме отблизо“, добавяйки, че вярват, че планетата е „безкрайна страна на чудесата от примамливи и мистериозни гледки и образувания“.

 

 

Станете почитател на Класа