Учените са идентифицирали продукт, способен да потиска коронавируса

Учени от Института по молекулярна вирусология към Медицинския център на Университета в Улм в Германия са открили билков продукт, който е способен да потисне коронавирусната инфекция с до 97%, според статия, публикувана в онлайн изданието bioRxiv.

Учените разреждат соковете на някои плодове с вода и оценяват тяхното взаимодействие с коронавирусна инфекция. Оказа се, че аронията потиска активността на ТОРС-СoV-2 с 96,98%, а сокът от нар и зеления чай - до 80%, съобщава RT .

Изследователите предположиха, че гаргарата със сок от нар и арония, както и зелен чай, може да убие вирусни частици в устата. Така че, според учените, тези сокове създават киселинна среда и съдържат растителни полифеноли, които влияят негативно на вируса.

Както учените припомниха, респираторните вируси заразяват предимно човешкото гърло. „Предотвратяването на първоначалната инфекция или намаляването на вирусното натоварване на инфекция може да облекчи симптомите, да предотврати разпространението в долните дихателни пътища или да се разпространи върху друго лице“, се казва в изследването.

По-рано група международни експерти стигна до заключението, че използването на мед и черен кимион може да помогне на заразените с коронавирус . В същото време на заразените с коронавирус се препоръчва да избягват солени храни.

 

 

Превод: ПИ

Станете почитател на Класа