„Гражданска“ клика, защитаваща фараона Цветан Василев

В последния си напън да се изкара света вода ненапита и „жертва", съсипателят на КТБ Цветан Василев е свирил команда „Сбор" на всички негови присъдружни клакьори, говорители на тезите му, медийни „анализатори", платени телевизионни водещи и улични протестъри, захранвани вече толкова години от бездънния чувал на опосканата банка. Един през друг същите отново се надпреварват да лъскат образа му и да очернят този на нарочените за негови врагове Цацаров и Пеевски, като в желанието да се харесат на мустакатия си ментор са готови, както да се правят на клоуни в телевизионните студия, така и да носят самодейни плакати на тротоарните си „протести", с цел да влязат в новините на протестърските кабеларки БиТ и бТВ.

 

 

 

За разлика от Прокопиев, който може по команда да активизира мрежата си от стотина грантово захранени протестъри от присъдружните НПО-та, Василев засега разполага на ръчно управление единствено с т.нар. Гражданско движение „БОЕЦ". На „мероприятията" на това сдружение обаче присъстват не повече от 4-5 „редовни" участници, като основните от тях са председателят му Георги Георгиев от Видин и говорителката Захаринка Истатков. И те са достатъчни обаче, за да бъдат отразени „събитията" им във „Фрог нюз", „Медиапул", „Клуб Зет", „Дневник" и „Капитал", както и в протестърското телевизионно време.

 

 

Гриша Ганчев стимулира протестърските орки

 

Топла връзка обаче разкрива действителните цели на „протестърите" на Василев, както и скритите им спонсори по оста Цветан Василев – Гриша Ганчев – Татяна Дончева. Георги Георгиев е известен във Видин основно с това, че отдавна търси място в политиката, при това без особени претенции към коя партия ще успее да се прилепи. На местните избори през септември 2015 г. е на 35-о място в листата с кандидати за общински съветници във Видин на местната коалиция "Единни за промяна", която издига за кандидат-кмет бизнес-дамата Росица Кирова. На президентските избори през 2016 г. Георгиев вече е упълномощен представител във Видин на кандидата за президент Татяна Дончева, която е доверено лице и личен адвокат на подсъдимия за шеф на организирана престъпна група „бизнесмен" от с. Микре Гриша Ганчев. 

 

 

Дончева участва на изборите в двойка с бившия депутат Минчо Спасов, но връзката й с БОЕЦ е повече от очевидна, тъй като в листата със застъпници във Видин на коалицията „ПП Движение 21 - ПП НДСВ" - партии, тясно свързани с Гриша Ганчев и обвиняемия фараон Василев, участва и цялото сдружение БОЕЦ.

 

На 117-та позиция е председателят Георги Георгиев, на 118-та и 119-та са членовете на управителния съвет Георги Карамфилов и Венелин Иванов, а на 120-то място цъфва разбира се и говорителката Истаткова. Така лъсва всъщност истината и за тези „спонтанни" защитници на „онеправдания" Цветан Василев, готови със зъби и нокти да бранят правото му на заграбил 5 млрд. лева от спестяванията на българите... Ясно е, че същите не са нищо повече от проксита на олигарсите Ганчев и Василев, заработващи „на терен" и отчитащи след това свършеното.

 

А за Гриша Ганчев, получил на тепсия от Василев „Петрол", без да върне и лев от над 200-те милиона евро получени кредити от КТБ, както и за адвокатката му Татяна Дончева, Георгиев, Истаткова и още няколкото „протестъра" като тях от БОЕЦ, всъщност реално не са никакво финансово бреме, напротив, готовността им да услужат и по този начин на приятеля си Василев, е направо затрогваща.

Станете почитател на Класа