Отслабваме, като мислим само за приеманата храна

Тайната на отслабването е да мислим за храната, която ядем, съобщи в.”Дейли мейл”. Това установиха учени диетолози от университета Харвард. Откритието може да доведе до по-здравословни диети и по-добро лечение на зависимост към храна.
Постигането на стройна фигура е елементарно, ако, докато се храним задържаме мислите си върху конкретната храна. Важното е да не се разсейваме със странични неща и да се концентрираме единствено върху храната, която е пред нас. Ако мислим за проблемите си, докато сме на масата, или какво ще направим след това, храненето се превръща в инерция и поемаме повече, отколкото ни е необходимо. “Мислещото хранене” поддържа мислите ни в унисон с тялото.
Принципът на пълно концентриране върху конкретното действие, което извършваме, е будистки. По-този начин чрез разума тялото постига самоконтрол. Експериментите показват, че ако се спазва този принцип, се изяжда почти три пъти по-малко храна. Изследователите казват, че храносмилането включва сложна поредица от хормонални сигнали между червата и нервната система, като на мозъка са му нужни близо 20 минути, за да регистрира онова, което организмът е поел. Това означава, че ако някой яде много бързо, сигналите ще се получават много по-бавно, което води до прехранване.
Ако си внушим, че храната на бюрото ние е много вредна, също със сигурност ще изядем много по-малко.

Станете почитател на Класа