Куче вместо хапче

Психолози и студенти от университета "Тафт" в щата Масачузетс доказаха, че използването на специално обучени за терапия кучета помага на стресираните от изпити студенти, съобщи “Дойче веле”.
Досега се прилагаха всякакви варианти, за да се прогони стресът - библиотеката бе с удължено работно време, на помощ идваха психолози консултанти, на студентите се осигуряваха безплатни масажи или занимания с йога.
19-годишната студентка Хлое Вонг, която учи медицина, получи от административния директор немска овчарка. След няколкочасово занимание с животното тя сподели, че книгите и компютърът остават за известно време на заден план. Освен това психолозите установиха, че галенето, храненето и играта с животните повишават тонуса и подобряват настроението на студентите.
Председателят на американското дружество за психологическа консултация във висшите учебни заведения Брайън ван Брънт заяви, че по време на сесията студентите са под особено голям стрес, а някои имат и да наваксват с материала, затова програми като тази с кучетата им позволяват да си освежат главите и да натиснат с нови сили копчето "старт".

Станете почитател на Класа