Кошлуков оглави временно БНТ с решение на СЕМ, Запрянов и Паси подадоха оставки

 

Съветът за електронни медии прие оставката на Константин Каменаров като генерален директор на БНТ с пет гласа „за". СЕМ избра програмния директор на БНТ Емил Кошлуков за временно изпълняващ длъжността генерален директор на обществената телевизия с три гласа „за", един „против" и един „въздържал се". На заседанието е била приета и оставката на Валери Запрянов като член на Управителния съвет на БНТ.

 

Междувременно стана ясно, че Гергана Паси се оттегля от състава на Обществения съвет на Българската национална телевизия.

 

Предвижда се процедурата по избор на нов генерален директор на БНТ да се проведе до три месеца.

 

Оставката на Каменаров идва след като състав на Софийски градски съд потвърди на втора инстанция постановената условна присъда за шофиране след употреба на алкохол на тв шефа. Законът за радио и телевизия постановява, че на ръководна позиция в обществените медии не можа да бъде назначавано лице, което е осъждано и е с влязла в сила присъда. Законодателят не е уточнил има ли разлика между условни и ефективни наказания.
Решението на съдиите е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

На заседанието на СЕМ бе преизбрана досегашната председателка на регулатора - София Владимирова. Тя получи 5 гласа "за", а поредният й мандат стартира от 9-ти май.

Станете почитател на Класа