Силва Зурлевас взривяващ коментар за рокадите в Нова телевизия

Силва Зурлева отскоро вече отговаря и за новините на „Нова Броудкастинг Груп" като член на Борда на директорите. „Освен по-голямата отговорност, която ще нося, нищо друго няма да се промени", казва тя. А тази рокада съвпадна с тежката вест за медията, че на 75-годишна възраст от този свят си отиде видният гръцки бизнесмен Минос Кириаку – медиен и корабостроителен магнат, дългогодишен собственик на Нова телевизия (от 2000 до 2008 г.). Връщайки се към спомените си, Силва Зурлева разказва следната случка с него:

 

„Преди години предишният собственик на телевизията – гръцкият бизнесмен Минос Кириаку, който ме покани в Нова телевизия, ми каза – „Силва, ако всички политически партии, правителството и другите институции са недоволни от тебе, значи си вършиш добре работата". И добавя с искрен тон: „Тогава бях много наивна, нямах никакъв опит Той ми обясни, че когато всички са недоволни, това означава, че телевизията е обективна и балансирана.

 

 

Сега това пак е и моята основна задача – да продължа тази политика на телевизията." Всъщност мечтата на Зурлева е да има по-добри новини, колкото и абсурдно да звучи това в рамките на съвременната действителност, в която тревожните статистики преобладават в новинарския поток. „Гледам новините на почти всички телевизии и мисля, че сме длъжници на зрителите в това отношение". Има ли разделение в медията – на хора от Нова и от bTV?

 

Малко след скандала около напускането на медията на разследващия журналист Васил Иванов, се тиражираха информации, че в това действие ще го последва и директорът на новините Дарина Сарелска, с която всъщност Иванов участва в импровизирана словесна престрелка из медиите. Разбира се, крайното решение в една такава ситуация го взима именно Силва Зурлева. А ето и нейният отговор за зачестилите спекулации по темата: „Това са слухове, които нямат никаква почва.

 

Ние сме един отбор и не се делим на хората, които от години са били в Нова тв и тези, които са дошли от bTV. В крайна сметка това е медиен пазар, на който качествените професионалисти винаги търсят по-доброто място за изява. Дарина няма да напуска. Аз работя добре с нея както и с всички колеги, които дойдоха от bTV. Това, което ми харесва много у Дарина Сарелска, е, че тя има много твърд характер."

Станете почитател на Класа