„В сутрешния блок на НОВА се „влиза“ с тарифа“

Борислав Цеков се намеси в скандала с Васил Иванов и напускането на Нова телевизия.

 

 Той защити журналиста и дори намекна, че нещата в медията са още по-сериозни.

 

„Мнозина от тези, които сме участници в обществения живот, знаем за какво става дума в Нова и нейните предавания и новини… Как се «влиза» в сутрешния блок, забранените теми и участници, тарифи и пр. Неслучайно от близо три години не приемам участие в това предаване. Не е по-различно и в другите две национални телевизии. Васко Иванов разкрива върха на айсберга… Чест му прави между другото!”

 Иванов буквално хвърли камък в поквареното блато от разглезени телевизионни чиновнички, половината от които са си роднини, куми и кумици и първи дружки и като октопод са превзели ефира, който на практика управляват те, а не собствениците и шефовете.

 

Банда твърде добре платени и амбициозни водещи и новинари са се оплели в куп зависимости помежду си и така пада всякаква възможност за конкуренция — на практика синхронно деребействат над общественото пространство, решавайки какво да се пуска по новините и в актуалните предавания и по Би Ти Ви, и по Нова тв и контролират напълно новинарския поток и гледната точка.»

Станете почитател на Класа