Сидеров с масова сеч в партийната си телевизия, остави служителите си три месеца без заплати

Лидерът на Атака Волен Сидеров е уволнил 11 от служителите си в партийната телевизия „Алфа". Те са научили новината за освобождаването си часове преди Великден.

 

Изгонените близо три месеца не са получавали заплати. 9 от уволнените са на граждански договори и дори и да искат да потърсят невзетите си пари, ще ударят на камък, разкриха наши източници.

 

Бивши и настоящи служители в „Алфа" изпратиха отворено писмо до медиите, разкривайки подробности за условия и начин на работа в сидеровата телевизия.

 

Бивши и настоящи служители в „Алфа" изпратиха отворено писмо до МИГnews.info, разкривайки подробности за условия и начин на работа в сидеровата телевизия.

Ето отвореното писмо:

 

На 28 април 2016 г. председателят на ПП АТАКА г-н Волен Сидеров без предупреждение и даване на обяснение пред служителите си, уволни около 11 работещи от партийната телевизия „Алфа".

 

Масовото намаляване на персонала на медията идва на фона на 3-месечно неизплащане на трудови възнаграждения. В този период г-н Сидеров избягваше пряк контакт с подчинените си.

 

Журналисти и технически персонал в ТВ „Алфа" живееха в неведение какво се случва. Въпреки това останаха лоялни към работодателя си и продължиха да изпълняват поставените им задачи. В един момент бяха изплатени малки суми от дължимото за м.февруари 2016 г. За останалата дължима част от възнагражденията никой от ръководство и счетоводство не даваше обяснение кога ще бъде получена.

 

Така се стигна до 28 април, който ден според Православния календар се пада Велики Четвъртък. Тогава, в края на работния ден журналисти, оператори и монтажисти вместо заплати получиха уведомления за край на трудовите отношения с Партия АТАКА, респективно с ТВ „Алфа". Беше обявено, че дължимата близо половин заплата за м.февруари няма да бъде дадена и съответно трябва да се забрави за нея. На вече бившите служители бяха дадени суми, по-малки от уговорените възнаграждения.

 

Това съобщение до медиите има за цел да даде гласност за некоректните действия на председателят на АТАКА, да уволни безцеремонно и без никакво предварително предизвестие доказали се професионалисти в телевизионната сфера, точно в навечерието на големия християнски празник Възкресение Христово. Тук е момента да припомним, че г-н Сидеров е богослов по образование.

 

Риторично може да бъде зададен въпроса дали оставянето на хора без работа без каквото и да е предизвестие е в канон с християнските ценности...

Станете почитател на Класа