×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 277

БНР даде старт на кампанията „Деца пеят за деца“

  • Музиката има магическата сила да лекува. С това убеждение БНР даде старт на благотворителната кампания „Деца пеят за деца“. Вокална група „Радиодеца“ с диригент Илина Тодорова гостува в Детската клиника на Александровска болница, за да поздрави с песен връстниците си в болничното заведение и да им подари надежда и своята музика - песните от последния си диск „Деца пеят за деца“. Най-новото издание на Музикална къща БНР излиза в навечерието на 80-годишнината на обществената медия.

  • „По време на нашите концерти децата-домакини ще изработват рисунки, картички и играчки, които ще бъдат събрани и показани в благотворителна изложба“, разказва диригентката Илина Тодорова. „Изработените творби ще могат да бъдат закупени, а събраните средства ще бъдат дарени на болнично заведение по предложение на партньорите ни от Столична община“.
  • Компактдискът „Деца пеят за деца“ е своеобразен музикален букет, в който има както популярни песни, с които са израснали поколения българи, така и съвсем нова продукция. Малчуганите ще се насладят на новата версия на „Зайченцето бяло“ - създадена от Кристиян Бояджиев, на песни като „Бабке мила“ и „Златна есен“ от репертоара на Гюрга Пинджурова, на великденски  и коледни мелодии от началото на 20 век, както и на по-нови композиции от Владимир Джамбазов, Дора Драганова, Ангел Котев.

  • „Песента „Цвете мило“ е най-магичната творба в диска“, признава диригентката Илина Тодорова. „Големият наш лечител Петър Димков специално откроява нейната сила. Смятам, че всяка хубава песен може да подари надежда, любов и да вдигне човек на крак. Радостна съм, че събрахме в един музикален проект песни за всеки празник. Дискът съдържа и инструменталните варианти, а текстовете, събрани в книжката,  ще помогнат на децата да запеят любимите си песни сами.  Те могат  да се слушат  в детските градини и в началните курсове на училищата. С радиодецатата сме убедени, че песните ни ще лекуват и радват“, обобщава Илина Тодорова.

  • Следващият концерт на вокална група „Рад
    иодеца“ на БНР, в рамките на  инициативата „Деца пеят за деца“, е на 10 декември в детска градина „Елхица“ в столичния квартал „Младост“.  Финалът на благотворителната кампания е на 15 май, когато в Първо студио на БНР ще се състои големият благотворителен празничен концерт „Деца пеят за деца“.

Станете почитател на Класа