Трио "Алборан" гостува в Sofia Live Club

Трио „Алборан“ гостува в Sofia Live Club на 20 март. Музикантите разкриха красотата на средиземноморската музика и пред БГ публика в столичната зала "България". Сега те ще представят премиерно новите си все още неиздадени композиции.
"След един наш концерт в Лондон някой ми каза, че съм бил новият Кийт Джарет, което е доста смущаващо - смее се Паоло Палиага, основната фигура в италианското пиано джаз трио "Алборан". - Аз не съм никакъв Джарет и нямам за цел ревностно да му подражавам. Аз съм си аз и за да съм независим и да предпазя музиката си от натиска на пазара, работя като учител, за да се издържам." Паоло Палиага е завършил политология и има докторска степен по социология. Не му е нужно да имитира чужд стил, пък бил той и на Кийт Джарет. Защото и Паоло, и цялото трио "Алборан" имат свой неповторим изпълнителски почерк.
Алборан се нарича входът към Средиземно море, водната връзка между Африка и Европа. Това място събира в себе си различните традиции, обичаи и звуци, за да ги превърне в едно. Алборан е името, което избират тримата италиански артисти - Паоло Палиага - пиано, Дино Контенти – контрабас, и Джиджи Биолкати - ударни (заменен по-късно от Матиа Барбиери), за да обозначат средиземноморската посока на своите музикални търсения. Това са трима музиканти, които имат оригинален и непреднамерен подход към импровизираната музика. Те предлагат изцяло свои композиции, дело на пианиста Паоло Палиага и аранжирани с активното участие на останалите двама.
Музиката им е слънчева и приветлива и когато човек я слуша, в главата му изникват неусетно различни образи - на красиви портокалови горички, на уханни зокуми и извити тесни улички С подчертан акцент върху акустичното звучене, музикантите работят върху красивите мелодични линии, взаимното проникване между стиловете и различните културни традиции. Билети за трио „Алборан“ може да намерите в мрежата на „Тикет Плюс“ (www.ticketplus.bg) в интернет и на касата на Sofia Live Club, и в „Дюкян Меломан“.
И през изтичащия февруари са подготвени големи изненади за меломаните. Британската банда CRAZY P ще вдигне адреналина на присъстващите в Sofia Live Сlub на 20-и този месец. Даниел Мур и Крис Тод от британската банда са у нас по покана на музикалните фестивали ParkLive – София, и The Garden Festival - Хърватска.
Миналата година свежият глас на Дани и диско-nouveau звукът на групата гостуваха както в Борисовата градина на първия ParkLive в столицата, така и на Хърватската Ривиера на фестивала The Garden.
Тази година двата фестивала се обединяват в обща A get-together вечер в софийския клуб за музика на живо със специалното участие на Crazy P и Joe90 от Futureboogie. 
Ако липсва оживлението от лятната фестивална еуфория, Sofia Live Club ще поглези най-нетърпеливите за второто издание на ParkLivе с А get-together, заканват се организаторите.
За любителите на салса е големият купон, който ще се развихри на следващата вечер в най-добрия клуб за жива музика на Балканите.
За настроението и за високия градус ще се погрижат най-добрите български салса DJ, а именно DJ Alex & DJ Dian, обещават от клуба.
Идеята на Sofia Live Club е всяка седмица да може да чуваме различни салса групи и да се насладим на тяхната музика, разбира се, със задължителните за едно добро парти участия на класните DJ.
Целият този букет от невероятни музиканти и DJ има за цел да задоволи и най-изтънчените музикални предпочитания на феновете на латинокултурата и да направи един фойерверк от емоции в неделните вечери, уточняват организаторите.

Станете почитател на Класа