Виенският бал подпомага София

Желая ви една опияняваща вечер. Народите ни са близки, а Виенският бал е доказателство, че умеем да се веселим. С тези думи австрийският посланик Герхард Райвегер откри десетия поред Виенски бал в столицата, който събра политици, депутати и известни артисти в салоните на хотел „Кемпински“. И тази година гостите на бала танцуваха под прекрасната музика на Йохан Щраус. Дебютантите от 18-о училище "Уилям Гладстон" се появиха на празника в прекрасни тоалети - те показаха завидни умения в танца с традиционната "Полонеза на ветрилото". Кметът на столицата Йорданка Фандъкова беше представена като "майката на София". Тя изрази благодарността си за помощта, която ще получи София от благотворителната вечер, и посочи, че е получила уверение, че тези средства ще бъдат дадени в подкрепа на болници и културни центрове на територията на града.
200 лв. бе кувертът за елитното парти. За първи път имаше и свободна продажба, което даде възможност на любителите на светските изяви да се насладят на зрелището дори и без специална покана. Зала "София" бе аранжирана като на кино - таванът, стените и масите бяха в искрящо бяло. Цветята - гербери и рози - в чаено, кремаво и злато.
Менюто, както винаги, бе съзвучно с големите европейски ресторанти - рукола с пармезан, риба и картофен мус, агнешко с ризото с гъби, аспержи и моркови, маскарпоне мус.
Във фоайето бе инсталирана традиционната виенска винарна "Хойриге". Формация "Софийска филхармония" се погрижи за валсовете и класическата музика, а "София бенд" и неговите солисти изкараха на паркета и онези, които се страхуват от класиката.

Станете почитател на Класа