Иван Вирипаев се връща на БГ сцена

“Битие 2” на известния руски драматург Иван Вирипаев ще се играе премиерно на сцената на „Сфумато“ на 29 януари. Този проект е реализиран с финансовата подкрепа на РА „Аргент” и Министерството на културата. Режисьор: Николай Ламбрев–Михайловски, сценограф: Чайка Петрушева,
музика: Кирил Дончев. В трите главни роли ще видим Савина Бързева, Дамян Тенев, Илиян Марков. „Битие 2“ печели първа награда на фестивала “Новая драма” в Москва. Успехът на драмата повтаря до голяма степен „Валентинов ден”, най-често поставяната пиеса на Вирипаев, добре позната и у нас. Самият Вирипаев в момента е един от най-интригуващите автори на световните театрални сцени.
„Битие 2“ е притча за опита на една жена, изповядвайки се, да се справи с баналността на битието, превърнало се в изкупление за неясни вини за много хора. Един свят е „разрязан” в неочакван хирургически ход, за да надникнем и да го видим с очите на изолираната от живота бивша учителка по математика, която търси истината за смисъла на земното и божественото. Пиесата е написана по действителен случай.

Станете почитател на Класа