Дворци в снега за милионери

Наемането на луксозна вила с прислужници, готвачи, лимузина, специална селекция вина и просторен хол с камина става все по-популярно сред милионерите. В скъпите ски курорти също се предлагат подобни възможности, но има и други хижи и зимни къщи за хората с поне 6-цифрени банкови сметки, пише Millionaire.bg.

Yellowstone Chalet, Сен Фоа, Франция
В бутиковата хижа има място за 15 души в шест стаи. Те могат да ползват откритата гореща вана с панорамна гледка към планините, сауната и фитнеса. Хижата е идеално място за организирането на коктейли и партита. Ски станцията е само 5 минути спускане, а наблизо са Вал д'Изер, Тине и Лез Аркс.

Chalet Septiеme Ciel, Вербие, Швейцария
Дейвид и Виктория Бекъм толкова много харесали тази хижа, че според медиите се опитали да я купят. Името й означава на френски „Седмото небе“. Тя е разположена в огромния курорт на Вербие. Навън има открита вана, в която могат да ви предложат изискано питие, а на свое разположение имате шофьор и джип.

Chesa Albertini, Сейнт Мориц, Швейцария
Въпреки че тази хижа се притежава от едно и също семейство вече 350 години, в нея няма и следа от консервативност и застоялост. Хижата е модерно обзаведена, баните са по дизайн на Philippe Starck, а декорът е в елегантен поп стил. Къщата обаче е запазила мъничко от старинността си. Тук могат да нощуват до 16 гости и всички те да се радват на изискана кухня и приветливи домакини.

Chalet Hermine, Куршевал, Франция
Ако Сейнт Мориц има секси сестра с френски произход, то несъмнено това е Куршевал. И нейният будоар ще бъде в тази неповторима хижа, обслужвана от петчленен персонал. Мебелите са изработени на ръка в стил савояр. Chalet Hermine разполага с богата изба, гореща вана и сауна, шофьор и възможност за разходка из околността. Ски пистата е с височина 1850 м.

Chalet Zen, Цермат, Швейцария
Chalet Zen е скрита от главните пътища и предлага онзи неповторим комфорт, сравним само с уединението в хубава компания. От прозорците се открива гледка към върха Матерхорн и неговата околност. На 5 минути със ски се намира и ски станцията. Горещите душове и бани ще ви посрещат всяка вечер, а за апетита ви ще се грижи изключителен готвач.

Ferme de Moudon, Ле Гет, Франция
Въпреки традиционния си външен вид хижата предлага първокласни удобства. Вътрешният дизайн пази вдъхновението на своите създатели. В близкото градче, запазено от ХVІІ век, ще можете да се насладите също на неповторимата кухня на региона.

Bear's Creek, Аспен, Колорадо, САЩ
Bear's Creek е една от най-луксозните вили в САЩ. Обзавеждането е в скъпи платове, кожи и позлата. Навън има открита вана и частен инструктор по ски, а вътре ви очакват гурме произведенията на главния готвач.

North Colter Lodge, Джексън Хол, Уайоминг, САЩ
Тази дървена хижа с резбовани мебели и врати и кристални полилеи има площ от 600 м2. Хижата се намира в подножието на планинския склон. Вечерните часове там могат да ви предложат огън в камината с наелектризиращо питие в ръка.

Tyrolean Chalet, Вейл, Колорадо, САЩ
Първо се възражда ресторантът, а по-късно – и хижата, с която е бил свързан. Четирите стаи имат шест бани. Тук можете да почувствате, че цивилизацията е отстъпила далеч назад и е оставила да властва спокойствието. Въпреки това нощният живот закипява само на 5 минути от хижата.

Ski Dream Home, Дийр валей, Юта, САЩ

Това е едно от убежищата в Америка, които се опитват да бъдат още един Версай. Във френския дворец обаче няма да забележите такива опити за екстравагантност както при тази къща, запокитена в най-престижния зимен курорт на Юта. Хижата има 15 камини, 10 бани и само шест спални.

Станете почитател на Класа