Руската елха събира семейства

Генералният консул на Русия в Русе Михаил Петрович Торшин бе почетен патрон на пищното коледно тържество в крайдунавския град. Около руската елха, символ на руската зима и руското гостоприемство, се събраха членовете на Руския клуб в града, почитатели на руската култура и руски граждани, които живеят в Русе. Домакин на празника бе Средното общообразователно училище по европейски езици. Под звуците на пианото децата пяха и рецитираха пред Дядо Мраз – руския еквивалент на Дядо Коледа. А игрите и танците увлякоха и малките, и възрастните. Председателката на Руския клуб в Русе г-жа Маша Станчева се бе погрижила за всеки да има изненада.
Колоритни руски празници предстоят и в Руския културно- информационен център в столицата. В голямата зала на центъра вече гостува Дядо Мраз. Дружество „Руски клуб“ изненада постоянната си аудитория със задушевен празник на чаша руски чай. Голямата новогодишна вечер е на 29 декември, когато около великолепната елха ще се съберат дипломати от руското посолство, руснаци и българи.
В навечерието на коледните празници посолството на Руската федерация направи дарение на Детско селище SOS в Трявна. Вече две години селището е под патронажа на дипломатическата мисия. На територията на селището са разположени 12 къщи с общо 69 деца.

Станете почитател на Класа