Елтън Джон идва у нас на 6 юни догодина

Елтън Джон пее в София на 6 юни 2010 година, съобщиха организаторите от София мюзик ентърпрайсис“. Шоуто ще бъде на стадион "Локомотив" в рамките на 9-ото поредно издание на най-мащабния музикален фестивал у нас ARENA MUZIKA. Билетите ще бъдат пуснати в продажба от 7 декември.
Концертът на Елтън Джон у нас безспорно ще се нареди сред най-грандиозните събития в музикалната история на България. Великият музикант ще пристигне у нас със своя бенд от виртуозни музиканти и ще изнесе спиращ дъха спектакъл на столичния стадион „Локомотив“. Поради елитния характер на събитието и впечатляващата визия на концерта за първи път у нас зоната на терена пред сцената ще бъде обособена като специален сектор със седящи места и по тази причина капацитетът на стадиона ще се ограничи до 20 000 души. Сър Елтън Джон е един от най-успешните музиканти на планетата, брилянтен британски композитор, текстописец и изпълнител, оставил огнена следа в световната музика.
През своята 40-годишна кариера Елтън Джон продава над 200 милиона записи, което го нарежда сред най-успешните артисти на всички времена. Сингълът му Candle In The Wind е продаден в над 37 милиона копия, което превръща песента в най-продавания сингъл в историята на музиката. Сър Джон има над 50 хита в Топ 40, в това число седем последователни първи места в класацията за албуми на Съединените щати. Носител е на пет награди „Грами“, награда на Филмовата академия на САЩ, награда „Златен глобус“ и награда „Тони“. Неговата изключително успешна музикална кариера има огромно влияние върху световната поп музика и спомага за масовото популяризиране на акустичното пиано в рок музиката. През 2004 г. престижното списание „Ролинг стоун“ го нарежда на 49-о място в класацията си на 100 най-велики музиканти на всички времена.

Големият музикант е роден на 25 март 1947 г. в Пинър, Мидълесекс. Образованието си получава в училището “Пинър каунти грамар“ и в Кралската музикална академия в Лондон, за която печели стипендия още на 11-годишна възраст. Като първи голям успех в музикалната кариера на Елтън Джон може да се определи неговият втори албум от 1970 г., който включва една от най-обичаните песни на Елтън – Your Song. Успехът му отчасти се дължи и на работата му с автора на текстове Бърни Топин. Елтън Джон се превръща в един от най-успешните изпълнители на 70-те години, с хитови сингли като Rocket Man, Crocodile Rock, Saturday Night’s Alright (For Fighting), Goodbye Yellow Brick Road и Bennie and the Jets. Сред най-големите му хитове от 80-те е Candle In The Wind, написан специално в памет на легендарната Мерилин Монро.

През 2003 г. той достига номер 1 във Великобритания със сингъла Are You Ready For Love.През 1992 г. музикантът изпълнява Bohemian Rhapsody и The Show Must Go On заедно с „Куин“ на паметния концерт в чест на Фреди Меркюри, организиран като благотворително шоу за болните от СПИН на лондонския стадион „Уембли“.
Освен поп хитове Елтън Джон композира и музика за филми. През 1971 г. той създава оригиналния саундтрак към филма „Приятели”, а през 1975 г. се появява във филмовата версия на рок операта „Томи”. През 1994 г. записва песен за анимационния филм на „Дисни“ „Цар Лъв”, за която печели „Оскар“ за най-добра филмова песен с Can You Feel The Love Tonight. Наред със забележителните си музикални успехи още в началото на своята кариера сър Елтън Джон сбъдва голямата си детска мечта, като през 1976 г. става изпълнителен директор на футболния клуб „Уотфорд“, чийто президент е и до днес. Елтън Джон активно участва в благотворителни програми за болните от СПИН. Елтън Джон е въведен в Залата на славата на рокендрола през 1994 г. и е посветен в рицарство през 1998 г. През 2008 г. той е поставен на 3-то място в класацията на списание „Билборд“ на 100-те най-често класирани артисти в историята на „Билборд хот 100“. Преди него са единствено Мадона и „Бийтълс“.

Станете почитател на Класа