Мода с дъх на кафе

Диана Йосифова

За четвърти път Lavazza и официалният им дистрибутор за България - фирма “Софсток“, избраха Виргиния Здравкова да създаде колекция към календара на известната марка кафе за 2010 г. И тя не изневери на себе си и показа, че заслужава да бъде сред най-скъпите модни марки у нас. Ревюто бе разделено на две тематични части. В първата доминираше Негово величество черният цвят. За разлика от предишните й колекции този път публиката видя много повече панталони и гащеризони от обикновено, с което отново бе доказана максимата, че една жена може да бъде секси дори когато не е облечена в рокля. Буфан ръкави, широки крачоли, огромни панделки и силно подчертани талии с огромни колани бяха сред акцентите на модните творения. Ботушите бяха високи – тип чизми, а връхните дрехи гарнирани с много пер, или къси и дълги болера тип „тореадор”. Силуетът отново е втален, което в комбинация с „пернатите“ сака напомняше за един нов и, естествено, много по-стилен прочит на визията на Круела Девил.
Във втората част видяхме пъстротата и сексапила на жената, развълнувана и вдъхновена от живота. Тя, естествено, бе облечена в ефирни рокли, запазен знак на Виргиния. Цветовете преливаха от жълто, цикламено, синьо през червено и зелено. Пелерините и късите сака от щраусови пера трептяха при всяко движение на тялото. Всичко това бе съчетано с къси или 3 /4 ръкавици, шалчета и фишута, малки сатенени чантички без дръжки, кръгли обици и блестящи шноли в косите. Изненада се оказаха и няколкото мъжки модела, които влязоха в колекцията.
Дългоочакваното ревю на Virginia Atelier се превърна и в чудесен повод за среща на столичния хайлайф, бизнес и политически елит. Водещите лица от медиите също не пропуснаха да се покажат. На първите редове можеха да се забележат Диана Любенова, Аня Пенчева, Силвия и Теди Кацарови, Елена Петрова, Ники Сотиров, Ники Кънчев, Радост Драганова, Павел и Едита Цветкови, дизайнерката Жана Жекова, Мирослава Цанева, Адриана Цанева, Любка Качакова, Румяна Маринова, Биляна Петринска, Петя Григорова, Зейнеб Маджурова.














Снимки: Божидар Марков

Станете почитател на Класа