Исабел Байон пристига на 9 декември

Звездата на фламенко танца Исабел Байон пристига у нас на 9 декември. На следващия ден тя ще представи спектакъла си Tan Solo Flamenco в зала 1 на НДК.
Това е спектакъл, който ни отвежда в старите фламенко таверни в Севиля, където единствената сценография са столовете, на които седят артистите, а на този фон изпъкват Исабел Байон и пъстроцветните й одежди.
"Този спектакъл се състои от поредица различни фламенко песни. С това аз искам да отдам почитта и страстта си към това изкуство, в което съм заобиколена от хора, които обичам и на които се възхищавам професионално", споделя знаменитата танцьорка.
Исабел Байон започва да танцува още на 5-годишна възраст в школата на известната фламенко танцьорка Матилде Корал.
"Откакто имам съзнателни спомени, танцувам фламенко", споделя Исабел. На шестнадесет години вече е завършила консерваториите в Кордова и Севиля, като през това време се занимава и с класически и съвременен танц, както и усвоява различни характерни традиционни техники на изпълнение.
Спектакълът на Исабел Байон Tan Solo Flamenco е организиран от Джаzz+ и се осъществява с любезната подкрепа на посолството на Кралство Испания и института „Сервантес“ в София.
Билети за Tan Solo Flamenco на Исабел Байон може да намерите в мрежата на
„Тикет Плюс“ (www.ticketplus.bg) в интернет и на касата на НДК, в дюкян „Меломан“, супермаркети „Пикадили“.

Станете почитател на Класа