Антонио Форчоне свири в Sofia Live Club

Силно мелодично китарно звучене и емоционален поп, уейв и рок ще зарадват феновете на живата музика, които търсят срещи с нея, в Sofia Live Club.
На 27 и 28 ноември най-добрата клубна сцена за живо изкуство на Балканите посреща носителя на много награди, известния като Джими Хендрикс на акустичната китара, Антонио Форчоне и новата надежда на шведския поп – група LOWE.
Антонио Форчоне е считан за един от най-харизматичните и изобретателни изпълнители на нашето време. Творецът умее да разчупва конвенционалните рамки на китарното изпълнение и вплита африкански, испански и бразилски елементи в своята импровизирана и силно мелодична музика.
“Изпълнител от световна класа, със силна и завидна техника, той издига китарата на друго ниво, като съчетава мелодичната й сила с драматично въздействащ перкусионен ефект. Форчоне смело отива там, където други не са били, а резултатът е зашеметяващ… опасно добър, той не е за изпускане..”, отбелязва The Stage. Неотдавна, на фестивала Мамакабо в Калуга, Форчоне разигра страхотен джем сешън посред нощ. Пристигнал ден по рано за концерта, музикантът събра руски колеги и фенове в местно кафене и започна непосредствено да музицира – без пари, само за ценители. Импровизираният концерт продължи до зори, а публиката едва не отнесе музиканта на ръце до хотела.
В събота срещу неделя от 23 часа меломаните ще имат възможността да се запознаят с момчетата от група LOWE. Групата е сформирана през 2002 г. от Лео Джосефсон (вокали, китари), Рикард Гунарсон (бас) и Мехди Бакхерзадех (кийборд). Тяхната музика вече получи национално и международно признание.
LOWE са печелили годишните награди на Скандинавските награди за алтернативна музика 2005 и също са били единствената банда, номинирана в 3 категории – „Пробив на годината”, „Най-добра песен” и „Най-добър албум”.
Музиката им може да бъде описана като емоционален поп, уейв и рок, смесен с електронни елементи. Първите сингли The Vanishing, Ahead Of Our Time и Hear Me Out бързо им създадоха репутацията на новата надежда на шведския поп. Днес те са повлияни и сравнявани с такива артисти като Depeche Mode, New Order, Keane и A-ha. Наскоро излезе и видео към последния им сингъл Berlin Night Express, който веднага влезе на челни места в класациите. Клипът може да бъде видян на страницата на групата, както и в youtube. Билети за концертите може да закупите онлайн – www.sofialiveclub.com, и на място.

Станете почитател на Класа