Модерен театър става сцена за чудеса

Финалистите от „Мюзик айдъл“ и артистите на Модерен театър застават зад проекта „Сцена за чудеса“, чиято цел е да подпомогне дома за медико-социални грижи „Света Параскева“ в столицата. Проектът е подкрепен и от „Вирджиния рекърдс” и фондация „Движение на българските майки”. Целта е да бъдат събрани средства, с които да се осигури специализиран персонал, който да се грижи за децата в продължение на една година. Децата в „Света Параскева” са на възраст до три години. Те трудно прохождат и проговарят, защото са лишени от родителска ласка. Но добрите грижи ще спомогнат за тяхното по-добро развитие. На 12 и 13 декември фоайето и театралната зала на Модерен театър в София ще се преобразят и ще се превърнат в „Сцена за чудеса”. Всички инициативи, проведени през тези два дни, ще протекат под знака на проекта. Събитието ще започне с традиционния коледен базар, организиран всяка година от фондация „Движение на българските майки”. Фондацията ще подготви ръчно изработени сувенири и подаръци, предоставени безвъзмездно от майки, подкрепящи идеята. Базарът ще бъде разположен във фоайето на „Модерен театър” и ще продължи и през двата дни. Сцената на театъра ще оживее с актьорите от „Модерен театър” и звездите от „Мюзик айдъл“. Публиката също ще е част от шоуто, но това е една от изненадите, предвидени от организаторите.
Всички гости на събитието ще могат да споделят своите впечатления на специално организиран коктейл след края на представлението.
В „Света Параскева” живеят бебета и деца с увреждания, нуждаещи се от ежедневни и интензивни терапии. Недостатъчният персонал лишава тези деца от реални шансове да се развиват и да достигат възможностите на живеещите в семейна среда. Със събраните средства ще бъдат наети още шестима специалисти, които да помагат на децата за срок от една година. D&D Agency, CASE BTL & Event solutions, Dynacord- България, Protechnica Event, Vinex Preslav ще предоставят безвъзмездно своята подкрепа.

Станете почитател на Класа