"Йерихон" с дебютен албум в Sofia Live Club

Рок група „Йерихон“ представи дебютния си албум „Нов ден“ на концерт в столичния Sofia Live Club в събота вечерта. Албумът съдържа седем песни, три от които на английски език. Стилът на музикантите може да се определи като рок с прогресив елементи, а текстовете от „Нов ден“ са силни и поетични.
„Надяваме се публиката да се почувства уважена от труда, който сме вложили” – споделиха музикантите. А на въпроса, какво е посланието на песните им, те отговориха, че заглавието на албума обобщава до голяма степен всичко, което искат да кажат.
Барабанистът на групата Михаил Русев определи дебютния албум на бандата като интересен и иновативен и според него той може да се сравнява със световната продукция и ниво в жанра. Русев добави, че с останалите музиканти са работили сами по „Нов ден“ и че албумът им е отнел повече от 3 години.
На концерта в събота „Йерихон“ подгряха почитателите си с кавъри на популярни рок песни от 60-те, 70-те и 80-те години на XX век. В най-големия клуб за жива музика в София прозвучаха интерпретации на песни на „Рейнбоу“, „Зи Зи Топ“, „Куин“, „Кис“, Браян Адамс, Стинг. След като нажежиха атмосферата с класически рок и накараха феновете си да изпълнят дансинга, музикантите от „Йерихон“ представиха и парчетата „Дивълушън“, „Файнъл кис“, „Има ли ден”, заглавната „Нов ден” и еднa от най-динамичните песни в новия си албум - „Сега”. „Ако ни аплодирате достатъчно, ще ви изненадаме и с песни от следващия ни албум“, обеща на публиката басистът и вокалист на групата Борис Самаринов и феновете не останаха разочаровани, след като „Йерихон“ изпълниха парчетата „Смайл“, „Тейк ми“ и „Ъуейк“, които ще бъдат включени във втория албум, планиран да излезе през пролетта на 2010 г. Музикантите издадоха още, че работят върху клип на песента „Има ли ден“, и представиха на сцената най-новия член на групата - клавириста Кристиян Куюмджиев.
Група „Йерихон“ се състои от Мартина Балджиева (цигулка и вокали), Михаил Русев (барабани и вокали), Борис Самаринов (бас и вокали), Стоян Бозов (кирата и вокали) и Кристиян Куюмджиев (хамонд орган). Музикантите са обединени от идеята за музициране по новаторски начин, който пленява и разтърсва с мелодии на рок музиката от 60-те, 70-те, 80-те и 90-те години на миналия век, обогатени със съвременно звучене.

Станете почитател на Класа