Сюзан Бойл чупи рекорди с първия си диск

Първият албум на Сюзан Бойл, бившата участничка в телевизионния конкурс за таланти Britain's Got Talent, чупи рекорди още преди да е пуснат на пазара, съобщава Vesti.bg.
Дискът подобри световния рекорд за предварителни поръчки в историята на специализирания сайт за онлайн търговия Amazon. Успехът на албума, който трябва да бъде пуснат в продажба на 23 ноември, е важен за Бойл. Тя зае второ място в конкурса, но стана сензация в интернет с изпълнението на песента I Dreamed a Dream от мюзикъла "Клетниците". Албумът е кръстен именно на песента, с която Сюзан Бойл стана звезда
Само преди осем месеца никой не знаеше за таланта на Сюзан Бойл, заяви Джулиън Мойнахан, който отговаря за музикалните продажби на сайта. Сега тя събира повече предварителни поръчки за компактдиск в сравнение с който и да било друг изпълнител в света. Това е невероятно и показва, че Бойл пленява сърцата на хората в цяла Великобритания, Америка и останалата част от света, допълни Мойнахан.
Сайтът не дава подробности за рекорда, но става ясно, че I Dreamed a Dream е събрал повече поръчки от албума на Нора Джонс Not Too Late, излязъл през 2007 г., и от диска Never Forget: The Ultimate Collection на“Тейк дет“ от 2008 г.

Станете почитател на Класа