Марияна Добранова подбира храната според зодията

„Зодии на вкус”, суперлюбопитна книга за широк кръг читатели, ще се появи на пазара на 17 ноември с марката на издателство „Кръгозор”. Авторката Марияна Добранова е една от най-добрите ученички на астролога Иван Станчев, която представя астропрогнозата в сутрешния блок на Pro.bg, вкарва в кухнята всички зодиакални знаци! И с намигване разкрива кулинарните предпочитания на всеки един от тях.
„Изучавах медицинска астрология. И открих че предпочитанията на хора от различни зодиакални знаци към определени храни са свързани с медицински проблеми. Вече мога да отговоря на въпроси от рода на: „Защо Везните обичат сладките неща, а пък Девите се оплакват от стомашни неразположения?”, казва тв водещата. Тя съчетава умело в книгата познанията си по астрология и любовта към добрата кухня. В „Зодии на вкус” са включени характеристики на всички зодиакални знаци, храните, които най-често предпочитат, и онези продукти, които са най-полезни за тяхното рационално хранене. Рецептите, които Марияна предлага, са преди всичко вкусни и здравословни. Голяма част от тях са направени според принципите на разделното хранене. В изданието ще откриете типичните характеристики на знака, астрологична прогноза за следващите 5 години, подходящи продукти и съвети за здравословно хранене, апетитни рецепти, съобразени с посланията на звездите


Съобразете менюто с дните от седмицата

Понеделник – ден на Луната
Трябва да се намали количеството на хляб и тестени изделия. Да не се соли прекалено много храната, да не се употребяват маринати и пушено-солени храни. Да се избягват лук, чесън и други пикантни добавки. Ако е възможно, да извадим от менюто доматите.
Особено внимание към сладкишите и приемането на алкохол. Много добре е да се приемат млечни храни, кисело мляко, плодове (но без цитруси).

Вторник – ден на Марс
Може да се ядат лютиви и пикантни подправки, чушки, чесън и лук. Ястия от бобови храни, силно подправени с пресни подправки. Може да се наблегне на яйца, месо и други белтъчни храни. Избягват се сладкиши, хляб и други тестени изделия.

Сряда – ден на Меркурий
Най-добре е да се приемат зеленчуци. Особено моркови, цвекло, зеле и карфиол. Всички зелени подправки и салати. Това активизира работата на стомаха и дава енергия. Добре е да се приемат тиква, ядки, сухи плодове, дребни плодове и плодов сок. Да се изключат белтъчините и мазнините. Да се наблегне на бобовите храни и растителните мазнини.

Четвъртък – ден на Юпитер
Добре е в храната да се добавят продукти и добавки, които стимулират работата на жлъчката – лимонов сок, зехтин или кисели храни. Трябва да се избягват сладкишите и кореноплодните зеленчуци (картофи, ряпа, цвекло, алабаш, моркови).

Петък – ден на Венера
Най-добре е да се ядат плодове, ядки, дребни плодове, мед, плодови сокове. Може да се допуснат някои тестени изделия. Трябва да се въздържаме от ядене на яйца, гъби, много пикантни месни и рибни ястия.

Станете почитател на Класа