7 акцента за есен-зима 2009-2010

Всеки моден сезон има своите силни трендове. Някои от тях са съвсем нови приумици на дизайнерите, други са модерен прочит на позабравени тенденции отпреди няколко десетилетия. Някои мигновено се превръщат в тотален хит, други остават някъде в периферията на всеобщото внимание. Едно е сигурно - разнообразието е толкова голямо, че всеки с лекота може да открие своя личен фаворит. Вижте кои са фаворитите на списание MODA.

Шах и мат
Този сезон пепитът е царят на десените. Освен в класическата си версия той шества по подиумите, преобразен в съвсем нови форми, размери и цветови комбинации. И най-важното - не забравяйте, че Негово величество обича семплите аксесоари и не търпи съчетаване с други шарки.

Снимка: Moschino

Червено в опозиция
Без политически намек - просто не сме виждали толкова много червено по модните подиуми от доста време насам. Този сезон цветът на страстта във всичките си възможни нюанси опонира достойно на вечния черен лидер. При успешни преговори влизат и в коалиция.

Снимка: Max Mara

Малката черна рокля
Според легендарната Коко Шанел всяка уважаваща себе си жена трябва да притежава поне една малка черна рокля. Според нас в момент на криза подобна покупка може да се окаже най-разумната ви инвестиция. Съчетана с подходящите според случая и тренда аксесоари, тя буквално може да векува в гардероба ви.

Снимка: Valentino

Акцент в краката
Високите около и над коляното ботуши безспорно са най-горещата тенденция при обувките за есен-зима 2009/2010. И макар много жени да имат задръжки към този модел, ако искат да поставят всичко и всички в краката си, ще трябва безропотно да се подчинят на ексцентричната модна приумица.

Снимка: Marc Cain

Пудра и пастели
Ако мрачната есенно-зимна палитра не ви е по-вкуса, заложете на дрехи и аксесоари в пудрени и пастелни тонове, които изобилстват в сезонните предложения на водещите дизайнери. Освен че ще освежат гардероба ви, те ще придадат елегантност и изисканост на визията ви.

Снимка: Sportmax

Бохемски шик
Малко хипи, малко гръндж, малко фолк - така най-общо може да се определи бохо стилът, който присъства под една или друга форма във всеки моден сезон. Сега много от световните дизайнери предложиха интересни интерпретации по темата под формата на елеци, обкантени с кожа, протрити дънки, ризи на флорални мотиви, велурени чанти и ботуши, етноаксесоари.

Снимка: Marc Cain

Лоши момичета
“Кожата е новият кашмир”, твърдят модните критици. “И модният фетиш на сезона”, бихме добавили ние. Любимата материя на дамите с характер превзе есенно-зимните дефилета, превъплъщавайки се в рокли, панталони, мотористки якета и дори в бельо.

Снимка: Архив МОДА

Станете почитател на Класа