Google представи Fast Flip за четене на онлайн медии

Интернет компанията Google представи експериментално ново приложение за онлайн четене на новини, наречено Fast Flip, пише „Ню Йорк таймс“. Приложението бе презентирано на конференцията TechCrunch50 в Сан Франциско и позволява на потребителите да преглеждат новини от водещи издатели и да ги „прелистват“ бързо като страници на вестник или списание. Google ще разполага и реклами около новинарските материали и ще споделя приходите от тях с издателите. Fast Flip, което е базирано на Google News, се опитва да се справи с един от основните според компанията проблеми на новинарските сайтове – зареждат се бавно и така отблъскват много от читателите си. „Четенето на новини в интернет става доста по-бавно, отколкото в печатните издания“, коментира Кришна Барат, изследовател в Google, който разработи Google News през 2002 г. „Когато това се случва по-бързо, хората ще виждат повече новини и реклами, а това е желанието и на издателите“, добави той.
Услугата стартира със съдействието на около 40 медии, сред които „Би Би Си Нюз“, „Ню Йорк таймс“, „Уошингтън пост“, „Нюзуик“, списания като „Космополитън“, „Атлантик“, „Ескуайър“. Други водещи компании обаче не са се включили в проекта на Google. Сред тях са News Corporation, Gannett, McClatchy, Tribune и MediaNews.
Новото приложение Fast Flip представя компилация от изображения на новинарски статии, които Google са подбрали от сайтовете на партньорите си. Статиите се показват една до друга в различни хоризонтални полета, подредени по популярност. Прелистването на материалите става бързо, а новините представляват образи от сайтовете на медиите, при които са пропуснати реклами и други елементи, които могат да забавят зареждането. Читателят може да приближи дадена секция или публикация, като в повечето случаи се чете директно през Google, но при кликване върху статията тя препраща към сайта на медията.


Bing на Microsoft търси чрез снимки

Софтуерната компания Microsoft представи нова експериментална версия на търсачката си Bing, в която потребителите ще могат да търсят информация не само чрез ключови думи, а и чрез изображения. Това се случи на конференцията TechCrunch50 в Сан Франциско, предаде Франс прес. Според вицепрезидента на Microsoft Юсуф Мехди новият продукт дава възможност чрез снимки да се откриват желаните резултати 20% по-бързо, отколкото при текстовото търсене. В момента на сайта има фотогалерии, групирани в около 50 категории, показващи например потребителски стоки, кадри от пътувания, филми или свързани с музикалния бизнес изображения.

Станете почитател на Класа