Google доведе Мейси Грей в София

Розалия Банкова

Рядко у нас имаме възможност да се насладим на концерт на изпълнител като Мейси Грей. Голямата мечта на българските й фенове се сбъдна на 9 септември в зала 1 на НДК. Чернокожата певица с уникален глас разказа историята на клавириста, с когото работи. Един ден, докато скучаел, той написал в Google въпроса: „Какво да правя днес?“, и търсачката му дала веднага отговор: „Отиди в София“. Дали е истинска историята или не, никой не разбра, но блестящият спектакъл в нашата столица превърна в реалност мечтите на нейните български фенове.
Шоуто започна точно в 20:40 ч и продължи почти два часа, като освен от световноизвестната ар енд би и соул певица и носителка на награда „Грами“ публиката безспорно беше завладяна от двете й беквокалистки. С непрестанните си закачки и свободното общуване с публиката трите чернокожи жени успяха да вдигнат цялата зала на крака, за да танцува. Концертът бе открит с песента от последния албум на Мейси Ghetto Love, след което последваха популярни нейни парчета. Специален поздрав за българската публика бе емблематичната Glad Уou're Here, а Sweet Baby пък накара препълнената зала да запее заедно с голямата Мейси Грей. Суперизненадата на вечерта бяха кавърите на хитовото парче Creep на британската рок банда Radiohead и Groove Is In The Heart на Dee Lite. Шоуто стана още по-вълнуващо, когато по време на песента Oblivion на сцената се разигра малък спектакъл. Музикантите насочиха към публиката постери, върху които бе изписана само една дума - Scream („Викайте“). И макар че това беше последното парче, никой не помръдна от мястото си в очакване музикантите да се завърнат, за да изпълнят може би най-очакваната песен I try. Сред бурни аплодисменти и викове двете закачливи беквокалистки вдигнаха адреналина на присъстващите със зашеметяващо парче, което подчерта високите им гласови възможности. След това дойде и кулминацията - последната песен I try.
"Ще запомня три неща от България - че тук са едни от най-красивите жени, както и от най-сексапилните мъже и че всички сте още по-красиви, когато танцувате с вдигнати нагоре ръце. Ставате още и още по-красиви, като наведете назад главите си и извикате така, че да ви чуе Господ", каза в края на концерта си певицата.

Станете почитател на Класа