Шоу по фасадата на Телефонната палата

Френската трупа Compagnie Les Passagers ще танцува вертикално по фасадата на Телефонната палата на 10 септември от 19.00 часа вечерта. Шоуто е част от обединената корпоративна идентичност, която БТК и vivatel ще представят пред публиката. Поводът за зрелищното представление е следващият етап от сливането на БТК и vivatel, които се превръщат в компания с единна визия, обединен екип и пълно портфолио от телекомуникационни услуги с една търговска марка.
В контекста на еволюцията на телекомуникациите и развитието на най-големия български телеком, французите от Compagnie Les Passagers ще променят облика на една от най-известните софийски сгради, символ на БТК. Френската танцова трупа е популярна в родината си като новаторски екип с атрактивни и смели решения. Тя преоткрива градски пространства, сгради, паркове, площади и исторически паметници и ги превръща в танцова площадка за своето шоу, създавайки една театрална, хореографска и картинна вселена на вертикална сцена.
Откритият танцов спектакъл е и първото представление от програмата на Sofia Dance Week, което се организира от БТК безплатно за всички зрители. Телекомът е партньор на първия фестивал за съвременно танцово изкуство у нас от самото му начало през 2008 г. Това партньорство е в унисон с политиката на компанията да подкрепя стойностни инициативи, които са нови за България и обогатяват артистичния живот на страната, поставяйки я на европейската културна карта.
За по-улеснен достъп до зрелищното шоу отсечката на ул. „Гурко” от „Раковски” до „Княз Александър I” ще бъде затворена за автомобили.
За музикалното оформление на събитието от Германия пристига и DJ от актуалната nu-jazz формация Club Des Belugas с младата певица Аnna.luca, които подготвят специален репертоар за гостите на БТК.

Станете почитател на Класа