Скандалът с БГ филма за „Оскар“ стигна до Холивуд

Скандалът с БГ филма за „Оскар“ стигна до Холивуд
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    19.10.2021
  • Сподели:

Списанието представя гл. точка на Тео Ушев, който обяви избора за нелигитимен. В публикацията са цитирани още тезите на Светла Ганева, Мина Милева и Весела Казакова, председателят на журито проф. Божидар Манов и др.

 

Спорът относно избора на българското предложение за „Оскар“ достигна и до Холивуд. Това се случи, след като престижното издание Deadline представи казуса и пред гилдията в САЩ.

 

Списанието представя гледната точка на Теодор Ушев, който обяви избора за нелигитимен заради липсата на дискусия от страна на комисията към НФЦ. В публикацията са цитирани още тезите на Светла Ганева, Мина Милева и Весела Казакова, председателят на журито проф. Божидар Манов и др.

 

http://epicenter.bg/images/news/102021/thumbs/main_1634544153.png

 

Изданието Deadline се доказа като най-чувствително към темите за българското кино в САЩ. Това се дължи и на факта, че един от главните редактори на списанието е българската журналистка Нели Андреева.

Самата медия не взима отношение във връзка с двата филма, оспорващи си правото да се явят на 94-ите награди „Оскар“. Това са „Страх“ на Ивайло Христов и „Жените наистина плачат“ на Мина Милева и Весела Казакова, като комисията отреди на първия от тях да се представи пред Американската киноакадемия.

 

 

Станете почитател на Класа