Тийнейджърите задължително с придружител на шоуто на Мадона

„Класа“

30 танцьори ще се вихрят на сцената на стадион „Васил Левски“ по време на мегаконцерта на Мадона. Това съобщиха специално за „Класа“ организаторите на най-голямото за тази година музикално събитие у нас „София мюзик ентерпрайсис“. От СМЕ обаче пазят в пълна тайна сумата, за която е застраховано шоуто на Мадж. Едно е сигурно - цифрата е внушителна. Не е известно засега и с какво личните й готвачи са решили да нагостят знатната ни гостенка. Десетимата майстори придружават неотлъчно звездата през цялото й турне. Поисканата специално от Мадона тоалетна с плочки e почти готова. Причината е, че звездата никога не ползва химическа VC. Дали сама е избрала цвета на фаянса, можем само да гадаем, защото и тази новина се оказа конфиденциална.
Мерките по безопасност по време на концерта няма да бъдат необичайни, съобщиха още организаторите. Въпреки твърдението им, се оказва, че вътре и около стадиона в момента се издигат над 2 километра предпазни и обезопасителни заграждения. Специални непрозрачни стени ще ограничават достъпа до зоните на техниката и до шатрите на Мадона. Ограждат се и подстъпите откъм бул. „Евлоги Георгиев” и стадион „Юнак”, както и откъм езерото Ариана и Борисовата градина.
Над 450 души са ангажираните охранители за събитието. А 8 са служителите, на които е поверена личната охрана на мегазвездата За да няма натрупване на много хора на едно място, ще бъдат обособени 15 зони за сигурност. Там шест линейки с два медицински екипа ще са на разположение на нуждаещите се.
Влизането на зрителите ще става през 38 контролнопропускателни пункта. Специални указателни табели ще бъдат поставени на “Орлов мост” и до близки около стадиона спирки на градския транспорт. Там хората ще могат да се ориентират за сектора и съответния вход, през който ще става влизането на стадиона. Три информационни центъра ще работят на важни точки около стадиона, където публиката ще може да получи информация за отделните сектори, както и указания за хората с електронни билети от къде точно да влязат. Тези центрове ще се намират срещу метростанцията, на “Орлов мост” и до централния вход на стадиона. Входовете ще бъдат отворени след 17.30 ч.
Лошата новина за тийнейджърите е, че всички лица под 18 години ще се допускат само с придружител и след задължително подписване на специална декларация, съобразена с изискванията на Закона за закрила на детето. Декларацията за придружител може да бъде изтеглена от сайта на ВИП Секюрити www.vipsecurity.bg.и попълнена предварително или попълването да стане в деня на концерта пред съответния вход на стадиона, където ще има готови разпечатани бланки, съобщават от „София мюзик“.
На стадиона забраняват внасянето на всякакви аудио и видеозаписващи устройства, а също и на професионални и любителски фотоапарати. Публиката ще бъде проверявана на входовете и при установяване наличието на такива устройства, те няма да бъдат допускани. При дъжд се препоръчва носенето на дъждобрани – чадърите са забранени, тъй като биха могли да застрашат безопасността на останалите зрители. Абсолютна е забраната и за огнестрелно, хладно оръжие, остри и опасни предмети.
Пияни и дрогирани зрители няма да се допускат на стадиона при никакви условия дори и при наличието на закупен билет за концерта. Цигарите обаче ще са разрешени и зрителите ще могат да пушат през целия лайф, съобщи шефът на СМЕ Димитър Ковачев –Фънки.
Столичният инспекторат със сигурност няма да участва в организацията и контрола на шоуто. Оттам обясняват, че нямали правна и практическа възможност да извършват проверка на нивата на звука по време на концерта. А ако Мадона превиши разрешените децибели, само Регионалната инспекция за опазване на здравето има право да се намеси. Оттам обаче шефът на дирекция “Лабораторни изследвания” Михаил Попов бе категоричен, че РИОКОЗ - София, няма да предприема никакви мерки. „Правим ли нещо по време на мачове, защо сега да замерваме! Освен това организацията по концерта е мащабна и предполагам, че всичко е предвидено. Каквото и да е музикалното озвучаване на шоуто е сигурно, че не би причинило никакво увреждане на гражданите в сградите в близост до стадиона, а също и на посетителите на лайфа“, бе категоричен той. Попов добави, че концертът на мегазвездата едва ли ще продължи повече от два часа и половина, така че шоуто ще приключи до разрешения час - 23.
СМЕ напомнят, че има все още билети на цени от 100 и 150 лева правостоящи места и 110 лв. седящи места.
Новината за всички столичани е, че от петък до понеделник сутринта ще бъдат затворени улиците “Евлоги Георгиев”, “Гурко” и “Васил Левски”, съобщиха от МВР. Това се налага заради придвижването на десетките ТИР-ове с реквизита на Мадона и екипите й.

Станете почитател на Класа