Строят звукоизолирана "стая в стая" за уединението на Мадона

„Класа”

Броени дни ни делят от най-грандиозното шоу, което България е преживявала досега! Попкралицата Мадона ще стъпи на българска земя в събота, 29 август, малко преди да започне уникалният й концерт. Над 50 хиляди ще са щастливците, които ще видят на живо мегаспектакъла й на стадион „Васил Левски“. Заради огромния интерес „София мюзик ентърпрайсис” (SME) откри в събота още три допълнителни билетни каси - на ъгъла на бул. „Евлоги Георгиев“ и „Граф Игнатиев“, ъгъла на бул. „Евлоги Георгиев“ и бул. „Гурко“ и до езерото „Ариана“. Те ще работят до деня на концерта включително и ще предлагат билети от 100 и 150 лева - правостоящи места на терена, и от 110 лева – седящи места. Запознати твърдят, че в събота, 29 август, билетите ще стигнат на черно до 500 лева.
Подготовката за най-печелившото и пищно шоу, правено някога у нас, ще продължи седмица. Втори ден вече всички екипи са на стадиона и активно работят по организацията.
Издигат най-мащабната мегасцена, строена някога у нас.
Нейните внушителни размери са - дължина 85 метра, дълбочина 35 метра и височина 40 метра. Над 1000 души са ангажирани със строежа й на стадион „Васил Левски“. Наред с българските технически екипи по продукцията работи и професионален унгарски екип от 200 човека. Специално високотехнологично покритие, внесено от чужбина, ще бъде поставено върху тревата на стадиона и цялото пространство около сцената, за да предпази от повреди повърхността, по която ще минават тежките превозни средства. Мегапродукцията пристига у нас с над осемдесет тира, двадесет минибуса и десет мотокара, два от които с височина на повдигане над 12 метра. Мадж пътува с 250 души екип, с цялото си семейство, с приятеля на голямата й дъщеря Лурдес и последното й любовно завоевание – бразилския манекен Жезуш Луш. За най-малките й деца Мърси-Джеймс и Дейвид ще бъде обособена детска стая за игри край сцената. Гастрономическите й прищевки ще задоволява екип от десетина готвачи, които придружават Кралицата на попа на всичките й концерти. За кулинарите са приготвени няколко български буса. С тях те ще пътуват на пазар до хипермаркетите. Засега се пази в тайна каква храна ще бъде предлагана на най-продаваната певица за всички времена. Все още липсва и списък за предпочитаните плодове, зеленчуци и напитки.
По специални указания на Мадона закритите спортни зали на стадион „Васил Левски” ще бъдат преобразени до неузнаваемост. Всички помещения ще се преградят със специални конструкции, така че да се обособи комплекс от зали, адаптирани за нуждите на попкралицата и нейния екип. Спортните салони ще се превърнат в уютни стаи с драпирани стени, дебели килими и удобна мека мебел. Личният будоар на Мадона ще се състои от три помещения - гримьорна, стая за масаж и място за релакс, каквото досега нито една звезда не е поискала за престоя си у нас. То ще представлява специална малка стая, построена в пространството на голямото помещение от шумоизолиращи плоскости на принципа „стая в стаята” с индивидуални стени, под и таван. Тази персонална стая е за уединение на звездата минути преди да излезе на сцената. Тоалетна с плочки също е сред задължителните изисквания на Мадж.
Почти е сигурно, че звездата няма да спи в София. Тя вероятно ще отпътува веднага за Австрия, където е нейната щаб-квартира. Оттам ще лети и за последния си концерт от турнето - Тел Авив. Но мениджърите й със сигурност ще пренощуват във ВИП зоната на „Хилтън”, където са ангажирани 2 от етажите. Другият персонал от шоуто на звездата ще почива в палатките, 40 на брой, които ще са разположени до стадиона.
Столичната община ще глоби ли Мадона, ако пее след 22 часа?
Истерично очакваният от меломаните мегаконцерт е разрешен от Столичната община до 22 часа. Това става ясно от писмо, подписано от заместник-кмета по обществен ред и сигурност Юлия Ненкова. Черно на бяло организаторите от "София мюзик ентърпрайсис" са предупредени, че в столицата има обществен ред и за нарушаването му са предвидени санкции, като се подчертава, че по общинска наредба "се забранява свиренето на музикални инструменти и вдигането на шум след 22 ч. на територията на Столичната община". Ако се спазва буквата на закона, то Мадона трябва да плати глоба от 500 до 2500 лв. пее ли след разрешения час. В случай че санкцията се приложи на юридическото лице, т. е. на организатора, той ще се бръкне между 2000 и 10 000 лв. В Столичния инспекторат вече се шегуват как ще влязат в световните новини, ако съставят акт на Мадона.
SME ще платят на общината такса за заемане на публична общинска собственост, както и на фирма "Паркинги и гаражи" за заемане на места в "синята зона". Размерът на таксите ще се изясни на по-късен етап, когато стане ясно колко територия и паркоместа са ползвали ангажираните с концерта служители, артисти, танцьори.
Мерки за сигурност
SME са длъжни още да осигурят спокойствието около спектакъла, като вземат всички мерки за недопускане на пияни, агресивни или с видими психопроблеми фенове. Изрично организаторите трябва да се погрижат да спрат далеч от сцената лица с оръжие или пиротехнически средства в себе си.
„София мюзик” трябва да осигурят и безпрепятствен достъп през цялата седмица на всички превозни средства до стадиона, хора, които да пренасят нещата, необходимата техника - строителна и друга механизация.
В нощта на концерта и над 30 охранители на фирма "Командос" АС ще бдят около алеите и пейките в Борисовата градина. Гардовете пазят парка по договор със Столичната община.
Служителите на частната фирма нямат право да арестуват граждани. Но ако заловят нарушител на реда по време на концерта, който си позволява примерно да чупи някой паметник в Борисовата градина, имат право да го задържат със сила и да повикат полиция да го заключи с белезници.
В деня на концерта около 17.30 часа вратите на стадиона ще бъдат отворени. В 19.30 специалният гост на Мадона – Пол Оукънфолд, започва своя сет, а мегазвездата се очаква да се появи на сцената около 21 ч.
Любимката на милиони фенове от години е в конфликт с църквата
Въпреки милионите си фенове по света Мадона е може би най-презираният изпълнител от страна на духовенството. Конфликтът между нея и свещениците датира още от 1990 година. Тогава турнето й Blonde Ambition бе обявено от Ватикана за "най-сатанинското в историята на човечеството".
Във Варшава Мадона изнесе лайв отново в деня на светъл християнски празник - 15 август, когато католиците отбелязват Успение Богородично. Религиозни организации заплашиха, че ще заглушат песните й с алтернативни концерти. Плакати с надписи "Мадона е Сатана" и "Не слушайте Мадона" бяха разлепени навсякъде из полската столица. Но и в страна като Полша, където 90 процента от населението се определят като дълбоко вярващи католици, концертът на певицата протече повече от успешно. Дори и най-религиозните фенове не откликнаха на призивите за бойкот и предпочетоха да видят попиконата на живо. Мадона направи невероятно шоу пред 80 000 души, които пък от своя страна я поздравиха с полската песен "Да си жива 100 години" по случай рождения й ден.
През 2008 г. на концерта си в Рим Мадона посвети изпълнението на песента си Like a Virgin на римския папа Бенедикт XVI. А след лайва в Чили през декември 2008-а кардиналът на Римокатолическата църква заяви, че Мадона предизвиква у хората мръсни мисли и ги провокира към лоши постъпки. На различни нейни концерти от турнето неведнъж е провокирало възмущение изпълнението й на песента Live to Tell, в което тя се появява на сцената, "разпъната" на огледален кръст.
Дори у нас предстоящото шоу на Кралицата на попмузиката подразни българските свещеници. Родното духовенство заклейми певицата и я нарече скандална и неморална. Църквата изтъкна, че неин свещен дълг е да предпази народа от греха, изкушението и съблазънта. Духовниците бяха особено гневни от факта, че концертът й съвпада с почитането на св. Йоан Кръстител, а според канона на този ден трябва да се спазва строг пост и миряните да бъдат само на хляб и вода.
Родни почитателки защитават Мадж
Българските й фенки веднага реагираха в онлайн петиция. "Тези хора очевидно изобщо не са запознати с творчеството й, както и с посланията, които тя отправя към света. Те нямат никаква представа коя всъщност е Мадона, колко чувствителен и душевно извисен човек е? Къде сте вие, господа свещеници, когато по клубовете се продават наркотици? Къде сте вие, когато младото поколение трябва да се възпитава в духа на християнските добродетели? Къде е вашето възмущение от полуголите чалга певици с нецензурните им и пошли текстове?", са написали онлайн "кучките на Мадона".

Станете почитател на Класа