Песен на Теди Кацарова спечели „Бургас и морето“

Благодарение на страхотното изпълнение на Силвия Кацарова, Васил Найденов и група “Бон Бон” песента, създадена по музика на Теди Кацарова “Летя”, грабна първата награда на конкурса “Бургас и морето”. На сцената освен изпълнителите имаше и шотландска гайда. 20 хиляди лева ще си поделят създателите на парчето, за което авторката му развълнувано каза: “За мен е сбъдната мечта да напиша песен, която да стигне до сърцата на хората”.
Теди благодари на всички, които са я подкрепили, докато стискаше в ръка красивата статуетка. “Летя” излезе на чело в крайното класиране с 10,93% пред останалите финалисти, сред които бяха “Танц с вечерния вятър” на Стефан Диомов, която остана на трета позиция и “До утре” на Валери Костов взела второто място.
Другите, които се качиха на сцената на Летния театър в Бургас, бяха предимно млади певци, повечето от които без опит и това си пролича при самите изпълнения. Като цяло конкурсът не показа по-високо ниво от миналата година, нито даде някакви особени заявки за бъдещи големи хитове. Кметът на морския град Димитър Николов призна, че е доволен от чутото и видяното, и обеща общината да продължава да работи в полза на музикалния форум.

Станете почитател на Класа