Motley Crue стартираха серията от експлозивни концерти

Георги Иванов

Експлозивно начало на „Калиакра рок фест“ дадоха на градския стадион в Каварна легендите на американския глем рок Motley Crue. Пред около 8000 души Винс Нийл и компания обявиха, че слагат поантата на европейското си турне, но впоследствие се оказа, че все пак на следващия ден ще свирят в Атина, където заради лошо време изявата ден по-рано е пропаднала.
Феновете на култовата банда от 80-те години на миналия век получиха солидна доза удоволствие още от самото начало на концерта с вдигащото адреналина парче Wild Side, а по-късно раздрусаха буйни гриви и на останалите хитове като Girls, Girls, Girls, Dr Feelgood и други наелектризиращи парчета. Рев като от прибоя по време на седембалово вълнение обаче отприщи изпълнението на великолепната балада Home Sweet Home, за която на сцената бе изнесен бял роял, а барабанистът Томи Лий напусна сета си и зае място зад клавишите. По-рано бившият съпруг на „спасителката“ Памела Андерсън дори се разговори с публиката и се научи да казва на български „Обичам те“, което със сигурност чу многократно от голяма част от дамската публика. Роденият в Атина Томи бе тръгнал дори да слиза сред феновете си, но бдителен охранител му подсказа, че по-добре би било да си остане на сцената. По-ентусиазираните млади купонджийки очакваха с нетърпение татуираният барабанист да направи коронното си шоу, като ги накара да си свалят блузките с викове We want tits, както обича да прави, но уви, май самият той бе вече доста уморен от цялото турне. Китаристът Мик Марс, който не свали традиционния си цилиндър, пък нажежи атмосферата с виртуозни сола, каквито досега Crue-маниаците бяха гледали само на видео. Басистът и един от основателите на бандата, Ники Сикс също показа, че е много доволен, че публиката пее непрекъснато хитовете им, и набързо влезе в ролята си на неуморен купонджия на сцената. Леко разочаровани останаха обаче феновете, тъй като след час и половина здрави жици четиримата си тръгнаха направо за Варна, където ги очакваше самолетът им, и не излязоха на бис. Но разочарованието все пак бе преглътнато лесно, защото квартетът „заби“ повечето си хитове, с които спечели световна слава.
Morley Crue са създадени през 1981 г. в Лос Анджелис от емблематичния Ники Сикс и не по-малко известния Томи Лий, които се запознават на купон. И веднага решават, че насетне ще свирят заедно. След това привличат русокосия певец Винс Нийл, а Мик Марс откриват в обява в сиатълски вестник, на която пише: „Груб, шумен китарист търси банда“, и въобще не се колебаят да му кажат да си стяга куфарите към Ел Ей. Групата стъпи за първи път в България и за радост на феновете в оригиналния си състав, тъй като в един период след вътрешни противоречия Винс бе извън състава, а на негово място бе Джон Кораби, но така и почитателите не можаха да го приемат. В рамките на турнето си те представиха и албума си Saints of Los Angeles, който бе записан през 2008 г и е първи за бандата за последните осем години. Настоящото турне обаче официално е в чест на двайсетата годишнина от излизането на албума Dr. Feelgood. Той е издаден през 1989 г. и е единственият в историята на Mötley Crüe, достигнал върховете в музикалните класации и по-специално Billboard charts с над 6 милиона продадени копия.
Тази вечер меломаните очакват появата на виртуозите на прогресив рока Dream Theater, като се очаква и тяхното шоу да е незабравимо, а и култовият барабанист Майк Портной да „извърти“ няколко сола.

Станете почитател на Класа