Китайският Uber спира една от услугите си, след две убийства на пътнички

След две убийства на пътнички, случили се през тази година, Didi Chuxing, китайският гигант, който предоставя автомобили и таксита през мобилни приложения, е решил да прекрати своята услуга Хитч за споделяне на транспорта, съобщава Синхуа.

 

Последният насилствен инцидент се случи миналия петък в град Уенжоу: 20-годишна пътничка, която се обърна към Хитч, бе изнасилена и убита от шофьора си. През май миналата година, друг шофьор изнасили и уби пътничка в провинция Хунан, което накара компанията Didi Chuxing да спре услугата в продължение на шест седмици и да направи промени. Това обаче не предотврати второто престъпление.

 

След убийството в петък компанията призна, че е отговорна и че не е действала след получаване на жалба от друг пътник за същия шофьор, според AFP.

 

От своя страна, китайското Министерство на транспорта е осъдило "порочните инциденти, които са нарушили живота и безопасността на пътниците и са разкрили огромни оперативни пропуски в платформа Didi Chuxing". Министерството поиска от компанията да "престанат да правят празни обещания и да предприемат конкретни мерки, за да гарантират безопасността на пътниците".

 

В този смисъл Didi Chuxing спря услугата "Хитч" от полунощ в понеделник и освободи двама старши мениджъри.

Станете почитател на Класа