Как малкият Клаус стана дядо Коледа?

На този въпрос отговаря една прекрасна книжка на издателство "Колибри. 

 

 

 

 

 

 

Тя е неустоим разказ за волното детство на малкия Клаус с голямо сърце, който ще отрасне сред невероятни същества, ще се научи да надхитрява злото, а после ще се върне в света на хората и цял живот ще прави само едно – ще дарява радост.

 

как-малкият

 

Мнозина ще му помагат, мнозина ще дръзнат да му попречат, безброй ще са премеждията му и безброй чудесата, но всяка година по едно и също време сред виелиците и снежните преспи ще запяват звънчетата на елените, които теглят неговата шейна.

 

И ще грейват от щастие очите на всички деца. Досетихте се кой е този дългоочакван гост във всеки дом, нали?

 

Колкото до гората Бързи, навлезете ли от слънчевите морави в горския лабиринт, отначало е мрачно, но после ще ви стане приятно, а накрая ще откриете неизчерпаеми съкровища...

 

Авторът на книгата е Лиман Франк Баум - един от  най-обичаните и популярни класически автори на детска литература, а творбите му се радват на многобройни сценични и филмови адаптации. Малцина знаят, че именно той е прочутият създател на вълшебната страна Оз.

 

До четиресетата си година сменя много професии – печатар, търговец на марки, служител, фермер, собственик на театър, актьор, журналист, продавач на глинени съдове и фойерверки. Когато се залавя сериозно за перото, се превръща в изключително продуктивен автор на повече от 50 романа, 80 разказа, над 200 стихотворения и поне 42 сценария.

 


Не се колебайте дазарадвате вашето дете с "Как малкият Клаус стана дядо Коледа? "

Станете почитател на Класа