×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 277

Словото зове на "София диша"

Втората седмица на фестивала „София диша", който ще се състои днес на ул. „Ангел Кънчев", е посветена на литературата. Темата на проявата е „Словото зове".
Освен задължителните книги с отстъпка, автограф от авторите и литературни четения, ще има и импровизирана читалня на открито, публично четене на любими литературни произведения, а на децата ще бъдат представени приказки и откъси от позабравени български и чужди автори.

За пръв път и посетителите ще могат да се включат в самото създаване на литературната творба, заедно с писателя Бранимир Събев.
Съавторство в творческа игра с публиката ще предложи и поетесата Таня Иванова, а карикатуристът Динко Ненов ще дари с негова карикатура всеки закупил си книгата ѝ „Нежност и страст".

Ключов акцент ще бъде представянето мини-спектакъл по текст от пиесата „Парчета живот" на Захари Карабашлиев. Спектакълът изцяло ще се играе в автомобил.

Сред специалните участници в събитието ще бъде издателска къща „Жанет 45", която ще предложи среща с автограф с едно от най-нашумелите имена в съвременната българска проза – Радостина Ангелова, и представяне на новия ѝ роман „Обратната страна".

Ще бъде организиран разговор и с един от най-продаваните живи испански автори – Хуан Антонио Берниер, и представяне на неговата книга „Философията и две врабчета".

Отново специално внимание ще бъде обърнато на незабравимите книги-игри.

В рецитал, по уникален начин ще бъде представена и една творба на българския класик Пейо Яворов. Става въпрос за почти непознатата на съвременните читатели поема „Сафо", част от цикъла „Царици на нощта".

Фестивалът „София диша" е част от културния календар на Столичната община и в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата през 2019 г.

 

Станете почитател на Класа