×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 277

„Пепел от рози“ излиза на 4 март

На 4 март българските почитатели на крехката Фатмагюл и нейната интригуваща история, нашумяла чрез телевизионния сериал „Пепел от рози", ще се запознаят с прочутия роман на Ведат Тюркали и Себахат Алтъпармакоглу!

Действието в „Пепел от рози" (превод: Цветанка Пешева, цена: 12 лв., 152 стр.) се развива в един град, населен както от арогантни богаташи и корумпирани политици, така и от обикновени хора, борещи се за своето оцеляване всеки ден. Съдбата на красивата Фатмагюл е белязана от тежко изпитание, но двамата с Керим ще преодолеят недоразуменията, устремени към зората на съвместното си бъдеще. Сериалът се радва на неимоверен успех и в Турция, и в България, заради темпераментното действие, специфичната атмосфера и великолепните превъплъщения на Берен Саат и Енгин Акюрек в главните роли.

Титуляр на множество национални и международни отличия, Ведат Тюркали (роден 1919 г.) е признат за класик на турската литература. Той е автор на популярни белетристични произведения, режисьор на три филма и създател на повече от четирийсет сценария. Освен че е негова сътрудничка, Себахат Алтъпармакоглу е основател и ръководител на проект за преводачески услуги, редактор на литературен блог и автор на статии за интернет сайтове. През 2011 г. пише киноновелата „Каква е вината на Фатмагюл?", базирана на сценария на едноименния телевизионен филм.

Станете почитател на Класа