×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 277

Фестивалът в Сан Ремо, застрашен от провал

Двама безработни от Южна Италия едва не провалиха откриването на 64-ия фестивал на италианската песен в Сан Ремо.

Мъжете се бяха качили на покрива на историческия театър "Аристон", откъдето се извършва прякото излъчване по първи канал на държавната телевизия РАИ.

След малко забавяне водещият Фабио Фацио уговори протестиращите да слязат от покрива и прочете писмото им, в което те се оплакват, че от 16 месеца не са получавали заплати.

Така на фестивала, провеждан в момента на поредната правителствена криза, веднага бе придаден остър социален характер.

През деня в Сан Ремо се състоя пресконференция на жените на италианските морски пехотинци Масимилиано Латоре и Салваторе Джироне, обвинени в Индия за убийството на двама местни рибари.

Италианските власти вече две години се опитват да докажат неправомерността на обвиненията и да върнат своите граждани в родината.

Допълнителен интерес към Сан Ремо привлече и скандално известният блогър и комик Бепе Грило.

Лидерът на опозиционното "Движение 5 звезди" се появи в "Аристон" за откриването на фестивала и побърза да направи политически изказвания. Оттам нататък фестивалът запазва над 50-годишните си традиции.

Звезди на първата вечер станаха френската актриса Летисия Каста, италианският музикант Лучано Лигабуе и популярни в миналото водещи на италианската телевизия.

Тази година фестивалът е посветен на 60-ата годишнина на РАИ. Водещи, както и миналата година, са журналистът Фабио Фацио и актрисата Лучана Литидзето.

В творческото състезание, което по традиция се оценява от професионално жури и от зрителите (чрез интерактивно гласуване), се изявяват 14 известни изпълнители и осем "новаци".

Сцената на "Аристон" често става прекрасен "трамплин" за професионалното израстване на младите артисти в шоубизнеса.

От началото на съществуването на фестивала в Сан Ремо досега на него са се изявявали известни италиански изпълнители - от Адриано Челентано до Ал Бано и Лаура Паузини.

Станете почитател на Класа