×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 277

Стоянка Мутафова празнува рожден ден със "Столетие мое"

Навръх 92-рия си рожден ден Стоянка Мутафова ще бъде на сцената на Сатиричния театър – тази вечер примата ще зарадва публиката с участието си в спектакъла "Столетие мое" от Мишел Лоранс, където играе главната роля, съобщават от трупата.

Като реверанс към почитателите на Стоянка Мутафова билетите за представленията с нейно участие през февруари са с цена 8 лв.

Другото заглавие в афиша е "Златният телец" от Юрий Дачев по произведения на Илф и Петров – на 19 февруари. В "Столетие мое" сюжетът се заплита около стотния рожден ден на Малу, който се превръща в повод да се събере на тържествена вечеря цялата ѝ фамилия.

Около шармантната някогашна парижка знаменитост кръжат нейните дъщеря, внучка и правнучка, забавляват я със своите дребни женски задявки, суети и своенравия. Неочаквано изваждането на един стар грамофон отприщва разплитането на дълбоко крити тайни...

В поздравителен адрес премиерът Пламен Орешарски поздрави актрисата с думите:

"Вдъхвате надежда, че с усмивка и добра дума животът може да бъде по-красив".

Премиерът изразява сърдечните си поздрави към актрисата и ѝ пожелава здраве и още дълги години да радва публиката с незабравимите си превъплъщения. "В мое лице имате голям почитател, който Ви благодари за избора да отпразнувате личния си празник на сцената със спектакъла "Столетие мое". В духа на "Г-жа Стихийно бедствие" Вие белязахте Вашето столетие с невероятния си талант и нестихваща енергия. Ролите, които продължавате да изпълнявате за киното, телевизията или театъра, вдъхновяват не едно поколение българи", пише премиерът.

Той изтъква също, че като един от основателите на Държавния сатиричен театър "Алеко Константинов" Стоянка Мутафова е сред емблемите на българското театрално изкуство. "Вярвам, че частица от Вашия успех се дължи и на смелото изправяне пред предизвикателствата, та били те и "да се подстригват мравките в едно слънчево куково лято". Щастлив съм да съм българин редом с имена като Вашето в един свят, в който столичаните никога не са в повече, а оптимизмът никога не стихва", се казва още в поздравителната телеграма на премиера Пламен Орешарски.

Станете почитател на Класа