Макс Телеком предоставя Интернет на фестивала SOFIA ROCKS

 ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

Макс Телеком предоставя Интернет на фестивала SOFIA ROCKS

        Българският WiMAX оператор Макс Телеком ще осигури високоскоростно, безплатно Интернет покритие за всички посетители на концертите от фестивала SOFIA ROCKS powered by SONISPHERE FESTIVAL. Събитието се организира от Болкън Ентъртейнмънт и ще се проведе на 22 и 23 юни, на Националния стадион Васил Левски. То ще събере в столицата ни водещи хеви и траш метъл банди, като Metallica, Slayer, Megadeth, Anthrax, Manowar, Rammstein и Alice In Chains, а концертите ще се излъчват по цял свят. Макс Телеком ще предостави високоскоростен Интернет до зоната на фестивала, посредством своята широколентова мобилна WiMAX мрежа, а на място екипът на компанията ще изгради WiFi покритие, позволявайки на всички фенове с устройства, поддържащи този стандарт, да използват Интернет и електронна поща.

            „Технологиите вече променят начина, по който се забавляваме и днес мобилните компютри, смартфони и таблети са неразделна част от концерти, фестивали и всякакви други развлекателни събития. Затова аз се радвам, че Макс Телеком вече се наложи като компанията, способна да обезпечи този вид прояви с мобилен Интернет, давайки на потребителите пълна свобода при достъпа до социални мрежи, информационни сайтове и онлайн забавления. WiMAX технологията съчетава три много важни предимства: достъпна е във всички големи български градове; използва се лесно, посредством едно единствено устройство за достъп и без никакви кабели и предлага високоскоростен достъп, подходящ за разговори, пренос на видео и данни. Това прави нашите услуги по-подходящи за обезпечаване с Интернет на концертни прояви, спортни събития и фестивали, в сравнение с други алтернативи“ - заяви Красимир Стойчев, собственик на Макс Телеком.

 

          Компанията, която е първият оператор на услуги от четвърто поколение у нас, има най-голям опит в предлагането на специфични решения по конкретни поводи. Нейната подкрепа за фестивала SOFIA ROCKS е в унисон със стремежа на организаторите да осъществят една технологична революция, осигурявайки специално HD излъчване на концертите в над 450 киносалона в САЩ и над 350 в Европа, Канада и Латинска Америка. За два дни събитието ще превърне София в метъл столицата на Европа, а подкрепата на Макс Телеком ще позволи на хиляди фенове от България и чужбина да комуникират свободно със своите познати, посредством социалните мрежи, чат и VoIP приложения.

Станете почитател на Класа