Димитър Бербатов ще затвори устите на критиците

Българският нападател Димитър Бербатов отбеляза поредния си гол за Манчестър (Юнайтед) в събота при гостуването на Евертън. По този начин Бербо за пореден път показа на своите критици, че е футболист от световна класа. Въпреки това отново се намериха хора на Острова, които бяха негативно настроени към Бербатов. Като основен аргумент се изтъква факта, че Юнайтед загуби изключително важен мач.

Димитър Бербатов откри резултата и даде надежда на милионите фенове на Манчестър Юнайтед за успех. В последствие грешките на младите футболисти от защитата на шампионите на Англия бяха фатални. Конкурентът Челси увеличи преднината си на 4 точки и за един от главните виновници пак бе определен Бербатов. За кой ли път стана ясно, че Берба е нарочен за „черна овца”, каквото и да направи никога не е достатъчно.

Истината, е че този сезон Бербатов остана в сянката на звездата на Юнайтед Уейн Рууни, който до този момент е реализирал цели 25 гола и се намира в превъзходна форма. Проблемите за българина идват от честите му контузии през дългата надпревара, както и все по-малкия шанс за изява, който получава. Последната важна среща за Манчестър Юнайтед, в която Бербатов започна в стартовата единайсеторка бе през октомври миналата година срещу Ливърпул.

Родната звезда има още време до края на тежката битка в Премиършип да покаже, че наистина заслужава парите дадени за него и мястото си в Манчестър Юнайтед. „Червените дяволи” имат финал за Купата на Лигата с Астън Вила, а и сериозни шансове в Шампионската лига. Всичко това е предпоставка за възможности пред Бербатов, от които той трябва да се възползва.

Точно навреме Бербатов получи подкрепа и от родната футболна общественост. Националният селекционер Станимир Стоилов, заяви че Бербо е истински лидер и ще продължи да носи капитанската лента в националиня тим.

Станете почитател на Класа