ОТ МЕДУЗА ДО МАГРИТ

 
ОТ МЕДУЗА ДО МАГРИТ, Есета по картини,се нарича новата книга на литературния и медиен критик Митко Новков, която предстои да бъде представена само след дни в СГХГ на 27 юни 2012 г. книгата ще бъде преставена от изкуствоведите Светлана Куюмджиева и Свилен Стефанов, а Аделина Филева ще бъде модератор на дискусията, а в програмата ще се включи и неформалната група Кръг 703. 
 

ОТ МЕДУЗА ДО МАГРИТ, Есета по картини - са размисли, предизвикани от шедьоври на изобразителното изкуство от цял свят. Текстовете, свързани един с друг, съчетават в себе си ерудираност, иновативност, информация, исторически факти с неочаквани мисловни серпентини – жанр, който в полето на българската литература е почти неразработван.

ОТ МЕДУЗА ДО МАГРИТ

Защото съвместява в себе си много дисциплини – философия, обща история и история на изобразителното изкуство, културология, психология, литература и литературознание, естетика... Една сложна книга, която обаче е написана леко, четивно и увлекателно за любознателния читател.

 

Митко НовковМитко Новков (1961 г.) завършва психология и философия в Софийския университет. Публицист, журналист, медиен и литературен критик. Многобройните му публикации в пресата са белязани от точен критически усет и дух и трудно могат да оставят читателите равнодушни.

Автор на книгите „Изядената ябълка“, „БАРТвежи“, „Подир сенките на литературата“, „Нервът телевизия“. Носител на наградите „Паница“, „Златен будилник“, „Златен Пегас“, Национална награда за оперативна критика по повод 150 години от рождението на Иван Вазов и Захари Стоянов и др.

Редовен колумнист във в-к КУЛТУРА.

Станете почитател на Класа