Обликът на модерността

Sofia Design Week 2012 отново ще превърне София в международен център на съвременния дизайн!

SOFIA DESIGN WEEK e международен фестивал за дизайн. Провежда се в София през юни и показва едни от най-авангардните имена в съвременния продуктов, комуникационен, интерактивен и графичен дизайн. Темата на четвъртото поредно издание In Context ще се разгърне в над 100 събития (лекции, изложби, творчески работилници, прожекции и партита). Организатор на фестивала е платформата за съвременна култура ЕДНО, която стои и зад проектите Sofia Dance Week, Sofia Architecture Week, Sofia Contemporary и списание Едно.

Четвъртото поредно издание на международния фестивал за дизайн - Sofia Design Week, организиран от ЕДНО и фондация „Америка за България”, ще се проведе от 1-ви до 8-ми юни. Темата за 2012г. е „В контекст”, a куратори на фестивала са Адриана Димитрова, Йордан Жечев, Лана Кавар и Светлана Мирчева. Програмата ще се разгърне в над 100 събития – конкурси, изложби, работилници, лекции, прожекции, акции и професионален форум. Участие във фестивала ще вземат над 150 дизайнера от 20 държави. Гости ще бъдат някои от най-известните имена в съвременния дизайн, като Женевиев Гоклер и Стефан Загмайстер. Българският дизайн ще бъде достойно представен, както от млади, така и от вече доказали се имена.



Централна локация на Sofia Design Week ще бъде Vivacom Art Hall, а общият брой места, на които ще се проведе фестивалът, отново е над 50. Инициативата за посещение на всички дизайн обекти ще насърчи феновете на дизайна да видят местата, на които се случва фестивала, и да се запознаят с дизайн съдържанието, изложено в тях. Тези, които успеят да съберат печати от всички над 50 локации ще могат да участват в томбола със специални награди.



За втора поредна година фестивалът ще има детска програма. Нейната цел е да запознае децата с възможностите, които им дава светът на дизайна, като ги провикира да творят, докато се забавляват. Програмата се състои от работилници и изложби, подходящи за различни възрастови групи.

Партньори на фестивала са Асоциация за развитие на София и Столична община. Фестивалът е част от Културния календар на Столична община и подкрепя кандидатурата на гр. София за „Европейска столица на културата 2019г.” Sofia Design Week 2011 събра над 50 000 посетители и беше поканен да представи страната ни на два международни форума: Vienna Design Week 2011, Австрия и Design Week Holon 2012, гр. Холон, Израел.



Станете почитател на Класа