Пролетен разкош

Иван Додов е един от най-обичаните български художници. Акварелът е голямата му любов и затова рисува само тази техника. Прави картините си с лекота. Има над 35 изложби в България и чужбина. В галерия Неси се представя за втори път с изложба наречена Цветна магия.


 
"Иван Додов показва, че пейзажът като творческа инвенция е сакрален и деликатната техника на акварела е жива. Силата на неговите акварели е в умението да усети особеностите на природните сезони и да им намери съответните цветови съчетания - на места мистично въвличащи ни в дълбочината на златната есен, на други, смразяващи ни в ледените сияния на хоризонта и острите силуети на голите клони и очертания на сгради" пише за него проф. Аксиния Джурова



Иван Додов е роден в София през 1960г.Завършва Художествена Академия в София-специалност "Художествено -пространствено оформление".Негов преподавател е проф.Георги Петров.  От 1988-ма година рисува акварел. Художникът е излагал свои картини в София, Бургас, Варна, в Австрия, Франция, Германия, Швейцария.

Той е автор и на акварелите към книгата "Притча за момичето с къдриците" на Десислава Георгиева. Това е първата книга, за която той рисува акварели по текстове от нея.


В галерия Неси, Бургас до 2 април (понеделник).

Станете почитател на Класа