Транс иконата Armin Van Buuren се качва на Solar Dance Arena на 3 август

Armin Van Buuren (Армин ван Бюрен) e единственият диджей, обявяван за № 1 в света четири поредни години в класация на британското списание DJ Mag Top 100.

Няма друг диджей, който може да се сравни с успехите и с милионите фенове, които има холандската мега звезда. Той покори българската публика две поредни години на Solar Summer Festival 2010 и 2011 г., освен с музикалната си селекция и с невероятно си мултимедийно шоу. Първото си гостуване в България на Solar Армин обяви за най-доброто си парти за 2010 г..

Роден в музикално семейство, Армин от дете се отдава на страстта си към музиката. Той инвестира всички спечелени средства от разнасянето на вестници в плочи. 10-годишен започва да разработва свои собствени програми на компютъра на майка си и вече е увлечен и от света на технологиите. Признава, че най-голямо влияние му е оказал пионерът в електронната музика Жан Мишел Жар, както и холандският продуцент Бен Либранд, който по-късно го напътства в музикалната му кариера. Като прохождащ диджей Армин решава, че не зле да има професия, в случай че не му потръгне с диджейството. Затова записва и завършва успешно право, макар че в последния си курс вече е звезда.

Армин е заклет любител на транса, въпреки че не се ограничава с един стил. „Какво прави транса толкова добър, това е, че можеш да го смесваш с електро, минимал или каквото ти харесваш.”, споделя холандецът. Не обича да слага етикети, затова пък описва музиката си като еуфорична, ободряваща, мелодична и енергична.

През 2003 г. създава най-успешния музикален лейбъл за транс и денс музика Armada Music (Армада Мюзик). Под този лейбъл работят едни от най-големите звезди на електронната сцена като Markus Schulz (Маркус Шулдс), Dash Berlin (Даш Берлин) Roger Shah (Роджер Ша) и самият Армин.

Армин ван Бюрен е автор на четири супер успешни албума и хитове като "Who Is Watching", "Going Wrong" и "In and Out of Love". През 2010 г. излиза последния му албум „Mirage”, като безспорният хит от него е „Not Giving Up On Love” с уникалните вокали на изключителната Sophie Ellis-Bextor (Софи Елис-Бекстър). В началото на тази година излезе и поредната му компилация  A State of Trance 2012”,  като във видеото на  пилотния сингъл към него „Orbion” са включени кадри от гостуването на Армин ван Бюрен  у нас на Solar Summer Festival 2011.

Самият той признава, че огромната му популярност се дължи на неговото радио шоу A State of Trance (ASOT), което се излъчва всяка седмица в над 40 страни.




Станете почитател на Класа