Кой се страхува от съвременния танц?!

Проявата CITY TO CITY CABARET SOFIA е замислена като представителна вечер на съвременния танц. Тя ще се състои на 24 февруари 2012 г. от в 19:30 на територията на едно нестандартно пространство в кабаретната атмосфера на Blender Club. Организаторите я определят като Социална нощ на съвременния танцов театър. Проявата е орентирана към онези хора, който общуват и се забавляват, любители на уникални преживявания и танца във всичките му форми.Един превъзходен микс на най-доброто от съвременния танц в Европа.



За първи път в България съвременното изкуство ще бъде толкова близо до публиката. В една вечер на една сцена ще излязат едни от най-големите имена на съвременния танц от Обединеното кралство, Хърватия, Гърция и България.

Със специалното участие на Найджъл Чарнок - Обявен за национално богатство от съвета по изкуствата на Англия, наричан от световната критиката и преса: Неповторим! Отцепник! Непоправимото лошо момче на физическия театър!

В средата на 80те години на 20-ти век основава заедно с Лойд Нюсън компанията DV8, която революционизира и създава нови естетически и етически норми в правенето на физически театър. 1995 уморен от успеха, медииния интерес, очакванията на публиката и запазената марка на DV8, Найджъл напуска и създава своя собствена компания.



За първи път подобно събитие ще се проведе в толкова нестандартен формат, съчетавайки съвременното изкуство със социалния порив на хората и клубното забавление. Предстои една ексклузивна, единствена по рода си вечер на съвременния танц, където публиката ще се слее и ще преживее танцовото изкуство по нов, различен начин. Много социална, много отворена и неформална. Международен танцов проект “Кабаре от град на град” се осъществява от:

Танцова компания “Хетероподи” - София
Танцова агенция “Гринуич” - Лондон
Танцова агенция “Фул хаус промоушън” - Атина
Хърватски институт за движение и танц - Загреб

В партньорство с:  Британски съвет и с подкрепата на програма “Култура” на Европейския съюз и Алфабанк.

CITY TO CITY CABARET е международен проект за съвременен танцов и физически театър.Той се реализира успешно вече 3 години на най-добрите сцени в Обединено кралство, Гърция, Хърватия и България с участието на артисти от тези страни, представяйки разнообразието на Европейското танцово изкуство, чрез серия от професионални срещи, творчески резиденции (workshops) и представления. Основната идея на проекта е нетрадиционна среща с различни форми на съвременния танц в една вечер на една сцена.
 

Станете почитател на Класа