Да чакаш писмо

Петър ПЛАМЕНОВ

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 
За да не страда, че е самотно на света зайчето Лапин скоро се сдобива с приятели - сред тях е и жълтото пиленце - също както и Гъбко - мили животинки и чудати въображаеми герои дело на китайския художник Мистър Клемент.

Сцената на този принт край цикламената стена е трогателна, защото Лапин получава за първи път писмо. Какво ли пише в него?! Зайчето с недоверие и смущение гледа към пиленцето, държащо в човка плика... Лапин дълго е очаквал, а трепета е толкова силен - все пак да чакаш писмо и то да дойде е сред най-тихите и интимни трепети...

mr clement е от Хонг Конг, но от 2003 живее и работи в Лондон. Студиото му се нарича Lapin Factory Ltd. Естествено, “mr clement” е артистичен псевдоним. Зад него се крие илюстратор и скулптор, който намира вдъхновение в популярната култура, рисуваното порно и класическата музика. Резултатът от работата му са комикси, анимация и скулптура.

Изложбата в София, част от фестивала Sofia Design Week 2011 и може да бъде видяна в Музейна галерия за модерно изкуство. Експозицията се занимава с приключенията на малкото зайче Lapin, ръчноизработената статуя-заек, която вече се е превърнала в запазена марка на mr clement и е позната в Европа и САЩ. Благодарение на популярността й са организирани пътуващи изложби в няколко града – ‘Lapin World Tour #1′ в Хонг Конг, ‘Lapin World Tour #2′ в Париж и ‘Lapin World Tour #3′ В Лондон.

Музейна галерия за модерно изкуство
Ул. Оборище 10
02/ 943 4000

Работно време
понеделник – неделя
11:00 – 19:00



Станете почитател на Класа