Неуловимата игра на отраженията

Петър ПЛАМЕНОВ

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Владин Владев
Морска вода 40 x 60
Платно масло



Особено място в творчеството на Владин Владев заема темата за водата като вечно бдяща огледална повърхност надарена с особена и неуловимата красота. Отраженията, които той тълкува като образи на сложни вътрешни импулси, са една вечна игра, един странен космически език.

В едно свое интервю художникът споделя:

“Преди време живеех със семейството си на самия морски бряг. Една сутрин станах рано, още преди изгрева на слънцето. Морето беше утихнало и приличаше на огледало. Това, което ме впечатли, беше песента на птиците. Толкова различна от звуците през деня. Беше някак протяжна, дори на моменти тъжна. Но в тази симфония открих благодарността за идващия нов ден. Творението благодареше на Създателя за милостта му. Дълбоко в мен си пожелах в работата ми като живописец да бъда поне малко като тези птици.”

Владин Владев е роден на 31-ви март 1968 г. в град Варна. От 1997 до 2001 г. е живее и работи в Инсбрук, Австрия. Изявява се в областта на експресивната живопис. В творчеството си е силно повлиян от наследството на минали култури, видяно и пречупено през съвременния мироглед. Неговите работи са собственост на галерии и частни колекции в Австрия, Белгия, Русия, САЩ, Гърция и България. В момента живее и твори във Варна.



Станете почитател на Класа