Цацаров отново ще иска имунитетите на Сидеров и Цветанов

/След конституирането на новото 43-то Народно събрание предстои прокуратурата да поиска депутатските имунитети на Цветан Цветанов и Волен Сидеров, заради които делата им бяха спрени от съда, каза главният прокурор Сотир Цацаров.

За първи път обаче ще се иска имунитета на евродепутат. Става дума за Сергей Станишев, чието дело също е спряно, посочи обвинител номер едно.

Цветан Цветанов поиска да се откаже от депутатския си имунитет, за да има процес.Бившият вътрешен министър застана пред магистратите по обвинение, че заедно с трима бивши директори на СДОТО не са осъществили контрол и така са създадени предпоставки за подслушване на граждани.

Лидерът на "Атака" е подсъдим за хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда при инцидент по време на полет от София до Варна. Защитникът на Волен Сидеров Явор Нотев коментира, че лидерът на "Атака" имал какво да каже по случая, но това щяло да стане на по-късен етап.

Що се отнася до разследването КТБ и Цветан Василев, по повод коментари на защитника на Цветан Василев, че той искал да даде показания по видеоконферетна връзка, главният прокурор напомни, че сме в процедура по екстрадиция и това, което Цветан Василев има да казва на българските разследващи, ще го каже, когато се върне в България.

Станете почитател на Класа