×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 269

Бисер Миланов-Петното остава за постоянно в ареста

Известният провокатор Бисер Миланов-Петното остава за постоянно в ареста, реши Софийският градски съд.

Обвиняемият се оплака, че срещу него се прилага политическа репресия и не е отправял никаква заплаха за убийство. Именно това е обвинението срещу Петното, който заплашил словесно момиче по време на протестите през юли.

По-рано през януари главният прокурор Сотир Цацаров разпореди да бъдат изискани всички преписки, касаещи действията на Миланов на територията на страната. Повод за това стана и атаката на Петното и неговата група над телевизионен екип.

Докато беше отвеждан от конвой на съдебна охрана, Миланов крещеше, че не е направил нищо.

Негови приближени заявиха, че зад ареста на Петното седи конкретна политическа сила и нейното име щяло да бъде оповестено от тях по-късно.

На 18 януари СГС реши да остави Бисер Миланов-Петното в ареста. Съдът прие искането на прокуратурата за вземане на най-тежката мярка „Задържане под стража" за обвиняемия поради това, че вижда налице доказателства, че е автор на извършеното престъпление, а именно, че е отправил заплаха за убийство на Боряна Георгиева. Заканата е отправена през месец юли миналата година по време на протестите в градинката пред Народната Библиотека „Св. св. Кирил и Методий". Миланов беше задържан на 15 януари.

Станете почитател на Класа